Vladimir Putin i Donald Trump (Foto: AFP)
Vladimir Putin i Donald Trump (Foto: AFP)

Američki predsjednik Donald Trump u srijedu je rekao da je njegov dugi sastanak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom na summitu G20 dobar znak koji pokazuje da dvije države mogu surađivati u vezi s pitanjima od zajedničkog interesa, poput prekida vatre u Siriji.


"Mislim da se slažemo vrlo, vrlo dobro. Mi smo iznimno moćna nuklearna sila, a i oni su. Nema smisla da nemamo neku vrstu odnosa", rekao je Trump u razgovoru za televizijsku mrežu CBN.

Američki čelnik u istom je nastupu napao svoju demokratsku protukandidatkinju na predsjedničkim izborima Hillary Clinton tvrdeći da bi Putin bio puno sretniji da je ona na čelu Sjedinjenih Država jer ne bi izdvajala toliko sredstva za vojsku poput njega.

"Od početka sam govorio da želim snažnu vojsku, a to on ne želi", naglasio je Trump.

Nedavni prekid vatre na jugu Sirije pripisuje njihovu susretu u Hamburgu.

"Prekid vatre održava se već četiri dana. Drugi prekidi vatre nisu nikada trajali. To je stoga što su se predsjednik Putin i predsjednik Trump dogovorili, i traje", naglasio je.

Dodao je kako je potrebno imati dijalog jer će se inače stvoriti "puno problema za našu zemlju i za njihovu zemlju". (HINA)