Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Temelji za napredak

Tillerson: SAD spremne razgovarati s Rusijom o stabilnosti u Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Američke Države spremne su razgovarati s Rusijom o zajedničkim naporima u stabilizaciji ratom razorene Sirije, uključujući zone zabrane letenja, izjavio je u srijedu američki državni tajnik Rex Tillerson.

"Ako naše dvije zemlje budu radile zajedno na uspostavi stabilnosti na terenu, to će postaviti temelje za napredak u rješavanju političke budućnosti Sirije", rekao je Tillerson u priopćenju uoči ovotjednog summita G20 u Njemačkoj.

Pročitajte i ovo Ljudi odaju počast stradalima u terorističkom napadu u Moskvi 140 mrtvih i 182 ranjenih Nema kraja agoniji nakon terorističkog napada u Moskvi: Još se uvijek traga za 95 nestalih osoba Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni"

Tillerson je rekao kako je ruska obveza spriječiti uporabu kemijskog oružja od strane Vlade sirijskog predsjednika Bashara al-Assada.

Očekuje se kako će se američki predsjednik Donald Trump i ruski predsjednik Vladimir Putin sastati na marginama summita G20 u Hamburgu ovog tjedna, a Tillerson je kazao kako će tema rasprave biti Sirija. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene