Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu pazili

Tijekom novogodišnjeg slavlja u Hrvatskoj 11 ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ulaz u novu godinu simbolično se svake godine obilježi ispaljivanjem petardi. No, igra s pirotehničkim sredstvima za neke pojedince nije prošla bez posljedica.

Ulazak Zagrepčana u Novu godinu protekao je relativno mirno, a zbog neopreznog rukovanja pirotehničkim sredstvima teže su ozlijeđena dvojica muškaraca, jedan u Dubravi, a drugi u Novom Zagrebu, izvijestila je zagrebačka policija.

U Dubravi je oko 19,30 sati na adresi I. Čulinec, zbog neopreznog rukovanja petardom, 38-godišnjak zadobio teže ozljede ruke i prevezen je u KBC Dubravu.

U Novom Zagrebu je oko 21,15 sati u Ulici Savski Gaj prilikom ispaljivanja petardi teže ozljede ruke zadobio 49-godišnjak. On je prevezen u KBC Zagreb.

Split: Petorica ozlijeđeni prilikom aktiviranja petardi

Pročitajte i ovo Ilustracija ovo morate znati Korištenje pirotehnike: Pažljivo proučite datume ako ne želite zaraditi kaznu Zoran Barčot Treba biti oprezan Opasnosti u blagdansko vrijeme: "Prošle godine smo u ovo doba imali desetak ozbiljnijih ozljeda"

Prilikom aktiviranja petardi tijekom Silvestarske noći u Splitu ozlijeđena su trojica maloljetnika, od kojih jedan teško, i dvojica muškarca, izvijestila je splitska policija.

Teško ozlijeđenom maloljetniku utvrđene su opekline i oštećenja prstiju ruke; jedan je zadobio lakše ozljede to jest opekline šake, a jednome se još u bolnici utvrđuju ozljede. I dvojica odraslih muškaraca su novogodišnjom pirotehnikom ozlijedili ruke.

Policija navodi da su tijekom noći zbog eksplozija petardi popucala stakla na obiteljskoj kući u Kaštelima i na poslovnom prostoru u Splitu, te da su petardama oštećena dva automobila.

Vatrogasci su intervenirali 20 puta, najviše zbog malih požara u Solinu, Kaštelima, Omišu, Kučićima, Podstrani i Šolti, a dio ih je, pretpostavlaju, izazvala pirotehnika.

Osijek: Teško ozlijeđen pirotehničkim sredstvom

U novogodišnjoj noći, koja je inače u Osiječko-baranjskoj županiji prošla mirno, jedna je osoba teže ozlijeđena pirotehničkim sredstvima, izvijestila je u četvrtak policija.

U Ivanovcu kod Čepina 32-godišnjak je zbog nepravilnog rukovanja pirotehničkim sredstvom zadobio teške ozljede šake i prevezen je u Klinički bolnički centar Osijek.

U srijedu prijepodne je zbog nestručnog rukovanja pirotehničkim sredstvima lakše ozlijeđen 14-godišnjak iz okolice Donjega Miholjca.

Središnja novogodišnja proslava u Osijeku organizirana je na osječkom Trgu slobode, gdje su Osječanima čestitke uputili gradonačelnik Ivica Vrkić i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić. Najveći broj građana Novu godinu dočekao je u svojim domovima.

Prvi dan nove godine u Hrvatskoj bio je najhladniji u Osijeku gdje je u 7 sati izmjereno minus 19 stupnjeva Celzijusa.

Novogodišnja noć u Istri veselo i bez većih izgreda

Novogodišnje slavlje u Istarskoj županiji proteklo je bez većih izgreda, policija je izvijestila o dvije ozljede, a posla su imali vatrogasci, koji su na području Barbana gasili sijeno zapaljeno pirotehničkim sredstvima.

Po riječima glasnogovornice istarske policije Nataše Rogić Jukopila policija je tijekom noći u Puli evidentirala tri slučaja narušavanja javnog reda i mira, među kojima i jedan zbog kojega 23-godišnjaku slijedi optužni prijedlog.

On je na parkiralištu Karolina na pulskoj rivi oko dva sata bacio staklenu bocu koja je ogrebotine u predjelu glave zadala 24-godišnjakinji. Izmjereno mu je koncentracija 2,72 g/kg alkohola.

Druga ozljeda zabilježena je u Dolenjoj Vasi kod Lupoglava, gdje je prilikom rukovanja pirotehničkim sredstvom ozljede ruke zadobio 37-godišnjak, kojem je pomoć pružena u riječkom KBC-u.

Požar sijena na području Barbana, u Želiskima, izazvao je pirotehničkim sredstvom 35-godišnjak je prilikom rukovanja pirotehničkim sredstvom. Nitko u požaru nije ozlijeđen, ali je 45-godišnjaku pričinjena veća materijalna šteta s obzirom da je izgorjelo 120 bala sijena.

Služba pulske Hitne pomoći tijekom noći nije imala ozbiljnijih intervencija, a njihove su ekipe izašle na teren uglavnom zbog dojava o pretjeranom konzumiranja alkohola.

U Istri je 2015. godinu dočekalo i oko šesnaest tisuća gostiju, koji su u pedesetak hotela, što velikih što malih obiteljskih, ostvarili oko pedesetak tisuća noćenja. Među njima su tradicionalno najbrojniji bili Talijani, Slovenci, Nijemci i Austrijanci.

Djevojčici u Brodu teško stradalo oko

Od petarde bačene s balkona zgrade u najvećemu slavonskobrodskom stambenom naselju Andrije Hebranga, jučer u 2 sata poslije ponoći teško je ozlijeđena 12-godišnja djevojčica. Još uvijek neutvrđeni počinitelj zapaljenu je petardu bacio među skupinu koja je na središnjem šetalištu u ovom naselju, kojeg stanovnici nazivaju Korzo, slavila Novu godinu.

(Hina/VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene