Razgovori o Siriji vodili su se u četvrtak navečer između britanske premijerke Therese May i američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Galerija


U razgovoru lidera Velike Britanije i SAD-a, Therese May i Donalda Trumpa, zaključeno je da je od ključne važnosti odvratiti Siriju od daljnje uporabe kemijskog oružja.

Vezani članci Donald Trump (Foto: AFP) Trump se odriče Kurda napomenom da ni oni nisu SAD-u pomogli u Drugom svjetskom ratu Donald Trump (Foto: AFP) Trump misli da je turska ofenziva u Siriji "loša zamisao"

May i Trump dogovorili su se da će blisko surađivati na međunarodnom odgovoru prema korištenju kemijskog oružja u Siriji, javlja Reuters.

Za međunardono pravo veoma je zabrinjavajuće, priopćili su iz ureda Therese May, to što postoje države koje se ne libe korisiti kemijsko oružje.

Nakon što je zaprijetio korištenjem ''vrlo pametnih, lijepih i novih raketa'' u Siriji, američki predsjednik Donald Trump u četvrtak se sastao sa svojim timom za nacionalnu sigurnost zbog stanja u Siriji, a "nije donesena nikakva konačna odluka", rekla je Bijela kuća u priopćenju.

Relativizirao je vlastito ranije upozorenje na Twitteru o vojnom napadu na Siriju nakon navodnog kemijskog napada na civile kazavši da bi napad "mogao biti vrlo uskoro ili ne tako skoro uopće".

"Nikad nisam rekao kada bi se dogodio taj napad na Siriju", napisao je Trump na Twitteru.