Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kad će napad?

May i Trump vodili duboke razgovore: ''Važno je odvratiti Siriju od korištenja kemijskog oružja''

Theresa May i Donald Trump (Foto: AFP)
Theresa May i Donald Trump (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Theresa May i Donald Trump (Foto: AFP) Theresa May i Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp Čeka se odluka o napadu na Siriju (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Čeka se odluka o napadu na Siriju (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Napad u Siriji (Foto: AFP) Napad u Siriji (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Rat u Siriji (Foto: AFP) Galerija 1/4 >>
Razgovori o Siriji vodili su se u četvrtak navečer između britanske premijerke Therese May i američkog predsjednika Donalda Trumpa.

U razgovoru lidera Velike Britanije i SAD-a, Therese May i Donalda Trumpa, zaključeno je da je od ključne važnosti odvratiti Siriju od daljnje uporabe kemijskog oružja.

Pročitajte i ovo Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864. Sirija (Foto: AFP) Analiza situacije "Ruski medvjed riče, ali ne grize": Ovo je 7 lekcija koje se mogu izvući nakon napada na Siriju

May i Trump dogovorili su se da će blisko surađivati na međunarodnom odgovoru prema korištenju kemijskog oružja u Siriji, javlja Reuters.

Za međunardono pravo veoma je zabrinjavajuće, priopćili su iz ureda Therese May, to što postoje države koje se ne libe korisiti kemijsko oružje.

Nakon što je zaprijetio korištenjem ''vrlo pametnih, lijepih i novih raketa'' u Siriji, američki predsjednik Donald Trump u četvrtak se sastao sa svojim timom za nacionalnu sigurnost zbog stanja u Siriji, a "nije donesena nikakva konačna odluka", rekla je Bijela kuća u priopćenju.

Relativizirao je vlastito ranije upozorenje na Twitteru o vojnom napadu na Siriju nakon navodnog kemijskog napada na civile kazavši da bi napad "mogao biti vrlo uskoro ili ne tako skoro uopće".

"Nikad nisam rekao kada bi se dogodio taj napad na Siriju", napisao je Trump na Twitteru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene