Američki predsjednik Donald Trump upozorio je Rusiju da bi se trebala pripremiti za raketni udar na Siriju, govoreći da će osujetiti bilo koju raketnu obranu.

Galerija


''Rusija je obećala da će srušiti svaku raketu koja bude ispaljena na Siriju. Pripremi se, Rusijo, jer će dolaziti lijepe, nove i pametne. Ne biste trebali biti partneri sa životinjom koja vlastite ljude ubija plinom i u tome uživa'', rekao je Donald Trump, objavio je CNN.

Vezani članci Donald Trump (Foto: AFP) Trump misli da je turska ofenziva u Siriji "loša zamisao" Slika nije dostupna Rusija ispalila krstareće projektile bez upozorenja

Trump je ''vagao'' kako će reagirati SAD nakon što je objavljeno da je na pobunjeničku lokaciju u Siriji bačen kemijski otrov koji je odnio brojne žrtve.

Trump je nakon napada okrivio ruskog predsjednika Vladimira Putina i Iran jer podupiru sirijskog predsjednika Bashara al-Assada te je prijetio da će netko platiti veliku cijenu za žrtve.

Iz Rusije stiže odgovor. Rusija će, kažu izvori, odmah reagirati ako u napadu strada njihova vojska u Siriji.

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova komentirala je na Facebooku upozorenje američkog predsjednika Donalda Trumpa da će napasti Siriju.

"Pametni projektili trebaju napadati teroriste, a ne zakonitu vladu koja se nekoliko godina bori protiv međunarodnog terorizma na svojem teritoriju", rekla je Zaharova