Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Crkva u Međugorju nalazi se pod pojačanim policijskim nadzorom zbog informacija da bi mogla postati metom terorističkog napada, potvrdio je u srijedu glasnogovornik MUP-a.


Hercegovačko-neretvanske županije nakon što je mostarski Dnevni list u svom izdanju od srijede objavio vijest o tome da je zbog prijetnji napadom na crkvu angažirana policija.

Vezani članci Procesija \ Završila procesija ''Za križen'' na Hvaru: Nije bilo gužve ni grupiranja, policija je sve pratila Kafići na Cvjetnom trgu (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Koje nas mjere očekuju za blagdane: Terase ostaju otvorene, nema propusnica, ali moguće nove mjere za Grad Zagreb i još tri županije?

 "Policija pojačano nadzire crkvu Svetog Jakova u Međugorju, jer postoje informacije da bi taj vjerski objekt mogao biti metom eventualnog terorističkog napada", potvrdio je za HINA-u glasnogovornik MUP-a Srećko Bošnjak ne navodeći precizne podatke o broju angažiranih policajaca.

Po Bošnjakovim riječima, policija je također u kontaktu s osobljem Župnog ureda u Međugorju radi zaštite ljudi i objekata ovog hodočasničkog svetišta od eventualnog terorističkog napada.

Bošnjak je potvrdio kako je prije tri dana policija pretresla crkvu Svetog Jakova u Međugorju radi provjere dojave o miniranju crkve, ali je ustanovljeno da je dojava bila lažna i nije pronađen eksploziv. 

Prilikom pretresa vjernici koji su se zatekli na misi nisu bili
evakuirani, nego je policijski pregled crkvenog objekta obavljen nakon završetka mise i pri tomu nije bilo nikakve panike, kazao je Bošnjak.

Nakon nedavnog incidenta u kojem je projektilom iz ručnog bacača pogođena džamija u mostarskom prigradskom naselju Jasenica te informacija o navodnim pripremama za teroristički napad na katolički križ na brdu Hum iznad Mostara, u srijedu se po prvi put u lokalnim medijima pojavila informacija da bi meta terorističkog napada mogla biti i crkva u Međugorju.

Mostarski Dnevni list objavio je neslužbenu informaciju da oko 200 policajaca u civilu čuva tu crkvu nakon naznaka
da bi na nju mogao biti izveden teroristički napad.