Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Teroristi prijete napadom na Međugorje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crkva u Međugorju nalazi se pod pojačanim policijskim nadzorom zbog informacija da bi mogla postati metom terorističkog napada, potvrdio je u srijedu glasnogovornik MUP-a.

Hercegovačko-neretvanske županije nakon što je mostarski Dnevni list u svom izdanju od srijede objavio vijest o tome da je zbog prijetnji napadom na crkvu angažirana policija.

Pročitajte i ovo Islam Halilov Tijekom terorističkog napada VIDEO Hrabri dječak spašavao ljude tijekom krvoprolića: "Jako sam se bojao, mislio sam da će baciti granatu i na nas..." Dan nakon terorističkog napada u Moskvi - 1 Iz minute u minutu FOTO Detalji užasnog napada u Moskvi: Svjedoci opisali stravične trenutke, nakon Putina oglasio se i Zelenski

 "Policija pojačano nadzire crkvu Svetog Jakova u Međugorju, jer postoje informacije da bi taj vjerski objekt mogao biti metom eventualnog terorističkog napada", potvrdio je za HINA-u glasnogovornik MUP-a Srećko Bošnjak ne navodeći precizne podatke o broju angažiranih policajaca.

Po Bošnjakovim riječima, policija je također u kontaktu s osobljem Župnog ureda u Međugorju radi zaštite ljudi i objekata ovog hodočasničkog svetišta od eventualnog terorističkog napada.

Bošnjak je potvrdio kako je prije tri dana policija pretresla crkvu Svetog Jakova u Međugorju radi provjere dojave o miniranju crkve, ali je ustanovljeno da je dojava bila lažna i nije pronađen eksploziv. 

Prilikom pretresa vjernici koji su se zatekli na misi nisu bili
evakuirani, nego je policijski pregled crkvenog objekta obavljen nakon završetka mise i pri tomu nije bilo nikakve panike, kazao je Bošnjak.

Nakon nedavnog incidenta u kojem je projektilom iz ručnog bacača pogođena džamija u mostarskom prigradskom naselju Jasenica te informacija o navodnim pripremama za teroristički napad na katolički križ na brdu Hum iznad Mostara, u srijedu se po prvi put u lokalnim medijima pojavila informacija da bi meta terorističkog napada mogla biti i crkva u Međugorju.

Mostarski Dnevni list objavio je neslužbenu informaciju da oko 200 policajaca u civilu čuva tu crkvu nakon naznaka
da bi na nju mogao biti izveden teroristički napad.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene