Svjedočanstva iz Islamske države sve su potresnija.


Majka četverogodišnjeg dječaka kojeg su zajedno s još tisućama Jazida zatočili džihadisti Islamske države ispričala je što je doživjela u zatočeništvu.

Vezani članci Slika nije dostupna MOSKVA POSTAJE META? U nekoliko dana niz uhićenja džihadista koji su planirali terorističke napade Slika nije dostupna "ON JE PRAVI MANIJAK" Trumpova pobjeda daje priliku džihadistima

Njenog dječačića džihadisti su tjerali da uči šerijatske zakone, Kuran te su mu na koncu u ruke dali mač i tražili od njega da vlastitoj majci odsječe glavu.

U dobi u kojoj njegovi vršnjaci na zapadu uče čitati i pisati, ovaj dječak je bio učen kako pucati iz vatrenog oružja te kako mrziti vlastiti narod.

Ono što su učinile džihadistima pretvorilo ih je preko noći u heroine

'ISIS je mog sina učio Kuranu, učili su ga arapski jezik, učili su ga molitvama i kako da koristi mač. Jednom su mu dali oštricu u ruke i rekli - 'ovime ćeš ubiti svoju mamu'. Govorili su mu da su Jazidi nevjernici protiv kojih se treba boriti', prepričava potresena majka dječaka koju su uspjeli spasiti iz zatočeništva, ali su njenu stariju djecu, kćer i sina odveli u Siriju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook