Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kanadske trupe, koje se bore protiv talibanskih militanata u Afganistanu, naišle su na šumu marihuane čije su stabljike visoke gotovo tri metra.


General Rick Hillier izjavio je da su talibani šumu koristili za kamuflažu. Naime, stabljikama marihuane prekrili su čak i svoje borbeno vozilo. 

Vezani članci Zoran Marinović u Afganistanu - 3 Prvi hrvatski reporter u Afganistanu nakon što su ga preuzeli talibani: "Danas vlada strah za osnovnim pravima i za golu egzistenciju, ali vlada i - mir. Čekao se desetljećima" Talibani ponovno objesili kriminalce na trgu - 1 Talibani i okrutna "pravda": Tijela trojice kriminalaca objesili na bagerima

"Stabljike marihuane absorbiraju energiju i prilično griju. Stoga ih je vrlo teško detektirati s termalnim uređajima, pa moramo biti jako oprezni", rekao je Hillier. 

S neočekivanom preprekom kanadski su se vojnici bezuspješno pokušali obračunati pomoću bijelog fosfora i dizela. No, spaljivanje nije uspjelo jer su biljke toliko napunjene vodom da ih je trenutno nemoguće spaliti. 

Jedan kanadski vojnik svom je nadređenom nakon neuspjele akcije spaljivanja rekao: "Gospodine, prije nego sam se priključio vojsci prije tri godine, nisam ni sanjao da ću ikada reći - Ta prokleta marihuana". 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju