Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tamilski tigrovi, pobunjenici sa Šri Lanke, odbili su mirovne pregovore s Vladom, nakon što je ona prema njihovim navodima, u napadu na sirotište ubila 43, a ranila 60 djevojčica u dobi između 15 i 18 godina.


Uz napad na sirotište pobunjenici Vladu optužuju i za napad na crkvu. U napadima je prema njihovom izvješču ukupno poginulo najmanje 58 ljudi. 

Vezani članci Slika nije dostupna Šri Lanka: Ubijeno 120 pobunjenika i 25 vojnika Slika nije dostupna Šri Lanka optužuje pobunjenike za potapljanje ratnog broda

Vojni glasnogovornik odbacuje navode o tolikom broju žrtava u napadu na crkvu na poluotoku Jaffna. Tvrdi kako su pobunjenici gađali položaje vojske, te da su ih pokušali istjerati iz vjerskog objekta koji im je služio kao sklonište. 

Navodni napad na djevojački dom glasnogovornik nije želio
komentirati. 

Vojska je potvrdila kako je izvršila napade na kampove Tamilskih tigrova na sjeverozapadu zemlje, no odbila je dati detaljnije informacije. 

Prema informacijama koje na svojim internet stranicama objavljuju pobunjenici oko 100 000 ljudi ponovno je izbjeglo s tog područja nakon trodnevnih napada. 

Pobunjenici ignoriraju Vladine zahtjeve za predajom. Bjesni su zbog predsjednika Mahinda Rajapaksea koji je ponovno odbio njihove zahtjeve za odvajanjem teritorija na kojem žive Tamili.