Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Tamilski tigrovi: Vlada na Šri Lanki ubila 43 djevojčice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tamilski tigrovi, pobunjenici sa Šri Lanke, odbili su mirovne pregovore s Vladom, nakon što je ona prema njihovim navodima, u napadu na sirotište ubila 43, a ranila 60 djevojčica u dobi između 15 i 18 godina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šri Lanka optužuje pobunjenike za potapljanje ratnog broda Slika nije dostupna Šri Lanka: U sukobima najmanje 116 poginulih

Uz napad na sirotište pobunjenici Vladu optužuju i za napad na crkvu. U napadima je prema njihovom izvješču ukupno poginulo najmanje 58 ljudi. 

Vojni glasnogovornik odbacuje navode o tolikom broju žrtava u napadu na crkvu na poluotoku Jaffna. Tvrdi kako su pobunjenici gađali položaje vojske, te da su ih pokušali istjerati iz vjerskog objekta koji im je služio kao sklonište. 

Navodni napad na djevojački dom glasnogovornik nije želio
komentirati. 

Vojska je potvrdila kako je izvršila napade na kampove Tamilskih tigrova na sjeverozapadu zemlje, no odbila je dati detaljnije informacije. 

Prema informacijama koje na svojim internet stranicama objavljuju pobunjenici oko 100 000 ljudi ponovno je izbjeglo s tog područja nakon trodnevnih napada. 

Pobunjenici ignoriraju Vladine zahtjeve za predajom. Bjesni su zbog predsjednika Mahinda Rajapaksea koji je ponovno odbio njihove zahtjeve za odvajanjem teritorija na kojem žive Tamili.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene