Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Talijanski taoci pušteni na slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon tromjesečnog zatočeništva, nigerijski militanti s juga zemlje pustili su danas na slobodu talijanske taoce, priopćili su militanti i vladini dužnosnici.

Pripadnici pokreta za oslobođenje delte Nigera su priopćili da su dvojica Talijana, koji su bili oteti još 7. prosinca, predani talijanskom novinaru koji je posjetio područje u kojem se vadi sirova nafta.

Pročitajte i ovo Izraelci zahtijevaju oslobođenje talaca Rat u Gazi Hamas i Izrael na korak do dogovora za povratak talaca, objavljene ključne točke prijedloga Slika nije dostupna Ulaže milijarde Rusija dobila pristup zalihama nigerijskog plina

Militanti također navode da su taoce držali tako dugo jer su
talijanskim vlastima i narodu htjeli ukazati na nepravdu koja se nanosi tom području koje je, usprkos prirodnim bogatstvima, i dalje jako siromašno. 

Također su poručili da neće prezati od daljnjih otmica.

Do sada je bilo oteto više od 100 stranaca, no samo je jedan i dalje u zatočeništvu: francuski naftni radnik otet ove godine.

Hrvatski državljani Renato Garma i Mate Luša, te državljanin Crne Gore Milan Smolović, djelatnici tvrtke HydroDive, koji su bili oteti 19. veljače nedaleko od nigerijske luke Port Harcourt, pušteni su 12. ožujka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene