Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osnovana krizna jedinica

Talačka kriza u zatvoru u Francuskoj: Zatvorenik oteo dvojicu stražara, u tijeku su pregovori

Ilustracija (Foto: AFP)
Ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
U zatvoru Alençon-Condé-sur-Sarthe u Orneu u Francuskoj u tijeku je talačka kriza, javljaju lokalni mediji.

Ministarstvo pravosuđa reagiralo je na talačku krizu i osnovana je grupa za krizna stanja. Talačka kriza još uvijek je u tijeku u zatvoru.

Lokalna BFMTV navodi da je do incidenta došlo tijekom večere u zatvoru. Jedan od zatvorenika iskoristio je trenutak kad su čuvari bili manje pažljivi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Poznat po nasilju Muškarac zatočio ženu i dijete u Baranji: Policija objavila detalje okončane talačke krize Baranja, talačka kriza pregovarali su satima Završena drama u Baranji: Muškarac u stanu zatočio ženu i prijetio da će ih raznijeti, predao se policiji

Taoci su stariji djelatnik zatvora i mladi pripravnik. Prema prvim informacijama, otmičar je zatvorenik koji izdržava dugogodišnju kaznu, poznat je po radikalnim stavovima i već je jednom izazvao sličnu talačku krizu.

Zbog toga je prebačen u zatvor Alençon-Condé-sur-Sarthe u Orneu. Navodno se radi o psihičkom bolesniku koji je tijekom izdržavanja kazne podvrgnut liječenju.

Pregovori s otmičarem su u tijeku. Mediji doznaju da zatvorenik traži premještaj u drugu ustanovu.

Mediji navode da ovo nije prva takva kriza među zatvorenicima. U ožujku se u tom zatvoru, poznatom po izuzetno visokoj razini sigurnosti, dogodio teroristički napad.

Više uskoro...

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene