Ilustracija (Foto: AFP)
Ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp

U zatvoru Alençon-Condé-sur-Sarthe u Orneu u Francuskoj u tijeku je talačka kriza, javljaju lokalni mediji.


Ministarstvo pravosuđa reagiralo je na talačku krizu i osnovana je grupa za krizna stanja. Talačka kriza još uvijek je u tijeku u zatvoru.

Lokalna BFMTV navodi da je do incidenta došlo tijekom večere u zatvoru. Jedan od zatvorenika iskoristio je trenutak kad su čuvari bili manje pažljivi.

Vezani članci Talačka kriza u Riju (Foto: AFP) Policija upucala napadača koji je četiri sata držao taoce u autobusu u Rio de Janeiru Slika nije dostupna Policija podnijela kaznenu prijavu protiv muškarca koji je za taoce uzeo vlastitu djecu

Taoci su stariji djelatnik zatvora i mladi pripravnik. Prema prvim informacijama, otmičar je zatvorenik koji izdržava dugogodišnju kaznu, poznat je po radikalnim stavovima i već je jednom izazvao sličnu talačku krizu.

Zbog toga je prebačen u zatvor Alençon-Condé-sur-Sarthe u Orneu. Navodno se radi o psihičkom bolesniku koji je tijekom izdržavanja kazne podvrgnut liječenju.

Pregovori s otmičarem su u tijeku. Mediji doznaju da zatvorenik traži premještaj u drugu ustanovu.

Mediji navode da ovo nije prva takva kriza među zatvorenicima. U ožujku se u tom zatvoru, poznatom po izuzetno visokoj razini sigurnosti, dogodio teroristički napad.

Više uskoro...