Ilustracija (Foto: AFP)
Ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp

U zatvoru Alençon-Condé-sur-Sarthe u Orneu u Francuskoj u tijeku je talačka kriza, javljaju lokalni mediji.


Ministarstvo pravosuđa reagiralo je na talačku krizu i osnovana je grupa za krizna stanja. Talačka kriza još uvijek je u tijeku u zatvoru.

Lokalna BFMTV navodi da je do incidenta došlo tijekom večere u zatvoru. Jedan od zatvorenika iskoristio je trenutak kad su čuvari bili manje pažljivi.

Vezani članci Slika nije dostupna Policija podnijela kaznenu prijavu protiv muškarca koji je za taoce uzeo vlastitu djecu Policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Ivo Cagalj) Kći prijavila nasilnog oca pa se zabarikadirao u kuću i prijetio da će ih raznijeti plinskom bocom

Taoci su stariji djelatnik zatvora i mladi pripravnik. Prema prvim informacijama, otmičar je zatvorenik koji izdržava dugogodišnju kaznu, poznat je po radikalnim stavovima i već je jednom izazvao sličnu talačku krizu.

Zbog toga je prebačen u zatvor Alençon-Condé-sur-Sarthe u Orneu. Navodno se radi o psihičkom bolesniku koji je tijekom izdržavanja kazne podvrgnut liječenju.

Pregovori s otmičarem su u tijeku. Mediji doznaju da zatvorenik traži premještaj u drugu ustanovu.

Mediji navode da ovo nije prva takva kriza među zatvorenicima. U ožujku se u tom zatvoru, poznatom po izuzetno visokoj razini sigurnosti, dogodio teroristički napad.

Više uskoro...