Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Svilanović: Neophodan dijalog vlade Srbije i vlade Kosova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši jugoslavenski ministar vanjskih poslova i dužnosnik Pakta o stabilnosti jugoistočne Europe Goran Svilanović izjavio je u subotu u Beogradu da je neophodan dijalog i suradnja između vlade Srbije i vlade Kosova.

"Neophodno je da svi shvate kako je potrebno punopravno sudjelovanje Kosova u svim oblicima regionalne suradnje", rekao je Svilanović na konferenciji o europskim integracijama "Ljubljanska Agenda za novu fazu u Procesu stabilizacije i pridruživanja" koju su organizirali Europski pokret u Srbiji i njemačka Zaklada Friedrich Ebert.

Pročitajte i ovo Ilustracija Reagirao i Vučić Od četvrtka na Kosovu samo jedna dozvoljena valuta: Dinar se izbacuje iz upotrebe, Srbiju optužili za zloporabu novca Ilustracija Novi izazovi Kosovo izbacuje srpski dinar iz prometa, Vučić kaže da je to pokušaj progona srpskog naroda s Kosova

Svilanović je naveo "da na Kosovu sada ima pet aktera: vlada Srbije, vlada Kosova, Europska unija, Ujedinjeni narodi i NATO, ali da ti akteri, često, međusobno ne komuniciraju".

"Smatram potrebnim da rezultati lokalnih izbora na Kosovu budu priznati od strane kosovskih vlasti, ali je neophodno i prihvatanje misije EULEX-a od strane srpskih vlasti", naveo je Svilanović.

Svilanović je izjavio i da se nada kako će biti postignut dijalog vlade Srbije i vlade Kosova oko pitanja osobnih dokumenata, registarskih tablica vozila, putovanja, ali i energetike i privatizacije.

"Bolje je imati dobrog partnera u dijalogu, nego paralelne strukture, jer to znači stvaranje zida i pravu podjelu Kosova", zaključio je Svilanović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene