Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samoobrana ili ubojstvo?

VIDEO: Student katanom ubio provalnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dom trojice američki studenata u Baltimoreu provaljen je dva puta u istoj noći, no pri drugom pokušaju, provalnik je platio životom, jer ga je jedan od studenata smrtonosno ranio samurajskim mačem, odsjekavši mu uho i ruku.

Pročitajte i ovo Ivan Anušić novi ministar obrane cjeloživotno obrazovanje Novi ministar obrane Ivan Anušić se predomislio: "Odlučio sam zamrznuti studentski status" Slika nije dostupna Pred scijentološkom crkvom Ubio muškaraca naoružanog s dva mača

U prvoj provali, provalnik je ukrao dva laptopa i igraću konzolu, a pri drugoj provali studenti su ga čuli te je jedan od njih odlučio suprotstaviti mu se u dvorištu držeći u rukama katanu, tradicionalno oružje japanskih samuraja. Pri pokušaju da svlada studenta, provalnik je nije bio dovoljno brz te mu je student odsjekao uho i ruku mašući mačem, nakon čega je ovaj nasmrt iskrvario na mjestu događaja, prenose američki mediji. Čitav incident dogodio se u ponedjeljak navečer po lokalnom vremenu.

Policija je privela studenta na ispitivanje, kako bi se utvrdilo je li se radilo o samoobrani, ili čistom ubojstvu. 'Ljudi se imaju pravo obraniti od napadača. Samurajski mačevi nisu zakonom zabranjeni u Baltimoreu i to vam je kao da idete do garaže s bejzbol palicom', rekao je Anthony Guglielmi, glasnogovornik policije. Ubijeni provalnik je 49-godišnji Donald Rice, koji je i prije osuđivan za čak 29 provala.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene