Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na bahamima

Strava na ronjenju: Studenticu rastrgala tri morska psa, roditelji je bezuspješno pokušavali upozoriti

Na Bahamima poginula studentica Jordan Lindsey (Foto: Getty/GoFundMe)
Na Bahamima poginula studentica Jordan Lindsey (Foto: Getty/GoFundMe) Foto: Getty/GoFundMe
Američka studentica poginula je u napadu triju morskih psa na Bahamima za vrijeme ronjenja, njezini roditelji pokušavali su je vikom upozoriti, no na kraju su samo mogli bespomoćno promatrati kako je morski psi grizu u oceanu.

Jordan Lindsey, 21-godišnja studentica iz Torrancea u Kaliforniji, poginula je kada su je tijekom ronjenja napala tri morska psa u srijedu kod otoka Rose na Bahamima. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Novi napad na ljude "Bilo je kao u sceni iz Ralja": Dječaka (8) napala tri morska psa, izgrizli mu noge Morski pas - 3 Noćna mora na Korčuli Ušli u plićak, a kad tamo dva metra dugi modrulj. Stručnjak iz pulskog akvarija objašnjava jesu li morski psi opasni ili samo na lošem glasu

Lindsey je bila s roditeljima na turističkom izletu brodom, a u programu izleta bilo je i ronjenje. Istražitelji su zaključili da su je napala tri morska psa, piše Daily Mail.

Napad morskih pasa bio je prvi napad zabilježen nakon više od deset godina. Odgrizena joj je desna ruka, a njezino tijelo pretrpjelo je ugrize i po lijevoj ruci, nogama i leđima.

Lindseyini su roditelji kazali da su vidjeli kako se morski psi približavaju i vikali su kako bi je upozorili, no nije ih čula na vrijeme. Prebačena je hitno na obalu i u bolnicu u Nassau, gdje su liječnici mogli samo utvrditi smrt.

Među turistima na brodu je bila i liječnica iz Teksasa Jace Holton, koja je uz Lindsay bila u trenucima nakon nesreće. Njezin brat Avery fotografirao je ocean u trenucima dok su morski psi bili u blizini.

"Možemo potvrditi da je američka državljanka podlegla ozljedama nakon napada morskog psa 26. lipnja na Bahamima", izjavio je glasnogovornik State Departmenta. Tijelo nesretne studentice nakon obdukcije će biti prevezeno u američko veleposlanstvo, a potom u Kaliforniju.

"Zvala se Jordan Lindsey. Strašno mi nedostaje. Bila je jako dobra. Voljela je sve životinje. Ironično je da ju je napao i ubio morski pas", kazao je njezin otac Michael Lindsey.

Obitelj je na web-stranici GoFundMe pokrenula akciju prikupljanja sredstava za troškove prijevoza tijela i pogreba Jordan Lindsay, a koji su, kako su naveli, izuzetno visoki.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene