Francuska policija, ilustracija
Francuska policija, ilustracija Foto: Afp

Jedna žena je u božićnoj noći nožem usmrtila desetogodišnjeg nećaka i teško ranila čeverogodišnju nećakinju u Limayu, u pariškoj regiji, doznaje agencija France presse od policijskog izvora.


Djevojčica je hitno prebačena u bolnicu.

Vezani članci Očevid u Rušici gdje je ubijen muškarac - 1 Policija objavila detalje brutalnog ubojstva: Mladić oca udarao više puta po glavi i tijelu. Zatukao ga sjekirom? Stipe Drmić, forenzički psihijatar Forenzički psihijatar o fenomenu koji se pojavio nakon trostrukog ubojstva u Splitu: "To je test, anketa povjerenja u institucije ove države"

Istražitelji su pronašli i treću žrtvu, novorođenče staro mjesec dana čija majka je ubila nećaka.

Dijete je pronađeno na podu u stanu u kojem se pet odraslih i troje djece iste obitelji okupilo na Badnjak. Pregledom tijela bebe otkrivene su "fizičke ozljede", naveo je sud u Versaillesu, bez dodatnih pojašnjenja.

Teta, (31), djelatnica općine Limay, bila je pritvorena i hospitalizirana, a kasnije je napustila bolnicu i čeka se saslušanje.

Susjedi su ispričali da se obitelj doselila prije nekoliko mjeseci u prizemlje zgrade nedaleko kolodvora u kojoj žive socijalno ugrožene obitelji.

Stranovnika zgrade Luisa probudili su "užasni krici" i pod trijemom je ugledao susjeda, tetka djece kako masira srce svog nećaka. Luis ga je zamijenio i masirao dječaka do dolaska hitne pomoći 15 do 20 minuta kasnije. No dječak koji je zadobio nekoliko uboda nožem u trbuh je nije preživio.

Prema policijskom izvoru, počiniteljica je rekla daje bila "opsjednuta" i imala je posjekotine na podlaktici. Drugi policijski izvor je naveo da je žena pod psihijatrijskim nadzorom, ali nema policijski dosje.

Prema ta dva izvora, nož oštrice 15 cm je pronađen u grmlju.