Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od 5. travnja

Strani turisti mogu posjećivati Tibet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineske vlasti će od 5. travnja ponovo dopustiti posjete stranih turista Tibetu, koji su bili zaustavljeni u ožujku zbog mogućnosti obilježavanja 50. godišnjice pobune Tibetanaca protiv kineske vlasti, objavili su državni mediji.

'Tibet je sada skladan i siguran. Putničke agencije, odmarališta i hoteli su pripremljeni za turiste. Zbog njihove sigurnosti rad na primanju gostiju bio je prekinut u ožujku', priopćila je područna turistička organizacija, a prenosi agencija Xinhua.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Moraju se dobro nositi sa samoćom' Posluju 1500 godina i traže zaposlenike! Slika nije dostupna Pomogao, ali i otežao Devet sati bijesnio je požar, a onda ih je zameo snijeg

>> Kina tvrdi: Tibet je raj na zemlji

Kineske snage sigurnosti zatvorile su većinu Tibeta za turiste i strane novinare, granice su bile strogo kontrolirane te onemogućeno slanje SMS poruka i korištenje ostalih usluga mobilne telefonije. U svjetsku javnost su svejedno doprla izvješća građanskog neposluha nekih Tibetanaca u vrijeme oko 50. godišnjice neuspješnog ustanka protiv kineske vlasti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene