Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika tajna Sirije

Što se zapravo zna o Asadovoj obitelji?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijski predsjednik Bašar al-Asad putovanjem u Moskvu na poziv ruskog predsjednika Vladimira Putina pokazao je snagu, pišu strani mediji.

Pokazujući povezanost s moćnim saveznikom Vladimirom Putinom, Asadov potez demonstrira da se ne boji da će njegova vlada biti svrgnuta tijekom njegove kratke ali značajne odsutnosti, piše Time.

Pročitajte i ovo Sirija: 12 godina rata - 7 Još nije okončan Prije 12 godina počeo je rat koji je izazvao migrantsku krizu u Europi i zbog kojeg je strahovao gotovo cijeli svijet Slika nije dostupna KAOS U SIRIJI Britanija 'udarila' po Rusiji dok Asadova vojska razara predgrađa Damaska

Asadova obitelj nalazi se u Damasku, glavnom gradu Sirije koji je relativno izbjegao nasilje koje bjesni istočnim dijelovima zemlje.

Predsjednička palača, koja navodno vrijedi milijardu dolara i smještena je na vrhu brda izvan centra, navodno služi kao radno mjesto. Asad i njegova obitelj žive 'negdje drugdje', prema intervjuu Daily Telegrapha koji je proveden u gostinjskoj kući palače u veljači. Nije jasno koliko se često to mjesto koristi, izvijestio je autor Jeremy Bowen.

NENAJAVLJENI POSJET ASADA MOSKVI: 'Da nije bilo vaših akcija, terorizam bi se proširio'

Gostinjska kuća je sagrađena u stilu malog hotela, imala je knjižnicu i dnevni boravak s oko 30 stolaca. 'U uglovima su se nalazile fontane, ali su bile nefunkcionalne kada sam ondje stigao 8. veljače. Imao sam osjećaj da su to mjesto otvorili za nas', rekao je Bowen.

Što se tiče Asadove 40-godišnje supruge Asme rođene u Velikoj Britaniji, ona se nije redovito pojavljivala na globalnoj pozornici od 2011. kada je magazin Vogue napravio profil o njoj pod nazivom 'Pustinjska ruža'. U članku su je opisali kao 'glamuroznu, mladu i veoma modernu'.

Nakon što je buknuo građanski rat u toj državi, Vogue je sa svoje internetske stranice maknuo članak. Iako je više nije bilo na međunarodnoj sceni, Asma je i dalje aktivna u svojoj državi, često objavljujući fotografije na Instagramu.

Malo se zna o Asadovoj djeci, Karim je rođen 2004, Zein 2003, a Hafez 2001., ali se pretpostavlja da su s roditeljima u Siriji. Bez obzira na razloge zbog kojih obitelj Asad ostaje u Siriji, nije jasno niti kamo bi mogli ići.

Prije je par putovao zapadnom Europom, često su bili gosti u Parizu i Rimu. Ali, od početka građanskog rata, supružnicima Asad zabranjeno je putovati Zapadnom Europom. Iako, Asma se još može vratiti u Veliku Britaniju u kojoj je rođena.

Asad u regiji također nema puno saveznika. Mogao bi u Iran, a on sam tvrdi da na odmor odlazi u Katar.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene