Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tijekom jednodnevnog posjeta Bukureštu šef njemačke diplomacije Frank-Walter Steinmeier dobio je neobičan poklon: letak na kojemu je prikazana njemačka zastava otisnuta na karti - Francuske.


'U povodu 135 godišnjice bilateralnih diplomatskih odnos želim vam pokazati što sam poklonio gospodinu ministru Steinmeieru', rekao je na konferenciji za novinare rumunjski ministar vanjskih poslova Bogdan Aurescu, pokazavši letak ukrašen zastavama - rumunjskom i njemačkom, koje su bile otisnute na kartama Rumunjske i Francuske.

Vezani članci Samsung soundbar - 1 Kako gledati film iz kućnog naslonjača i umalo zaboraviti da nisi u kinu Martina Bolšec Oblak - Crvena lista - 4 Hrvatska na karti Europe mijenja boje poput semafora. U istom danu za neke smo zeleni, za neke crveni... Doznajte zašto je tomu tako

Njemački ministar uz osmijeh je pozirao fotografima s poklonom, očigledno ne zamijetivši pogrešku.

Na pitanje AFP-a o gafu koji se dogodio, glasnogovornica rumunjskog ministarstva Brandusa Predescu rekla je da je inicijativu za poklon pokrenula rumunjska državna agencija Agerpress, a ministarstvo ju je prihvatilo i pozdravilo.

"Važan je sadržaj, a to su fotografije iz povijesnog arhiva novinske agencije", rekla je Predescu. Iz agencije su obećali da će pogrešku ispraviti. "Bilo kako bilo, riječ je jedinstvenom primjerku, otisnutom jutros", istaknula je Predescu. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook