Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jedan preživjeli u padu zrakoplova u Kentuckyu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna je osoba preživjela pad putničkog zrakoplova kompanije Comair koji se srušio u nedjelju ubrzo nakon polijetanja s uzletišta u Lexingtonu, priopćio je predsjednik kompanije Don Bornhorst na konferenciji za novinare.

"Naši dužnosnici koji su bili na mjestu nesreće potvrdili su da je jedan putnik ili član posade preživio", rekao je Bornhorst potvrdivši da je u zrakoplovu bilo 47 putnika i tri člana posade.

Pročitajte i ovo Pad zrakoplova u Nashvilleu Tragedija u Nashvilleu Avion pao na autocestu pa eksplodirao: "Poginulo je pet osoba, sreća što nije udario u zgradu" Slika nije dostupna Nesreća u Surinamu Srušio se manji zrakoplov s osam osoba

Uzroci pada zrakoplova koji je trebao letjeti u Atlantu još nisu
poznati, dodao je Bornhorst, a zrakoplov se srušio u trenutku
polijetanja oko 6 sati ujutro po mjesnom vremenu.

U prvim izvješćima nakon nesreće bilo je navedeno da je poginulo svih 50 osoba koje su se nalazile u zrakoplovu.

Informacije o nesreći još su nepotpune, rekao je Bornhorst i dodao da je kompanija kupila zrakoplov u siječnju 2001. te da je u subotu obavljena redovna kontrola. Zrakoplov je dosad imao 14.500 sati leta što je, kako je rekao Bornhorst, "normalno za zrakoplov te starosti".

Nesreća Comairova zrakoplova najteža je nesreća putničkog zrakoplova u Sjedinjenim Državama nakon pada Airbusa A-300 tvrtke American Airlines na newyorško predgrađe u studenom 2001., kada je poginulo 260 putnika i nestalo pet stanara zgrada koje su uništene u nesreći.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene