Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srpski policajci ubili hrvatskog državljanina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica pripadnika MUP-a Srbije uhićena su pod sumnjom da su ubila hrvatskog državljanina J. H. (34).

Njegovo tijelo pronađeno je prošle subote na planini Goč, u blizini Kruševca. 

Pročitajte i ovo Hrvoje Zekanović oglasio se Zekanović Zekanović o propucavanju Turudićeva automobila: "Svi znamo tko je kriv" Ogrebali mu auto i ukrali tablice "treba te biti sram" VIDEO Amerikanac koji je zavolio Balkan u Zagrebu doživio šok: "Vjerovao sam da je Hrvatska bolja od toga"

Uhićeni Igor M. i Aleksandar J. imali su i pomoćnika Milana V., sina bivšeg policajca, a motiv ubojstva bila je, navodno, krađa automobila ubijenog.

Hrvatski državljanin nestao je 5. svibnja na putu iz Zagreba za rodni gradić Gostivar. 

Obitelji u Makedoniji javio se posljednji put tog dana oko 20.30 sati. Nakon toga, njegov je mobitel bio nedostupan i njegova obitelj više se nije s njim čula.

Njegov nestanak prijavljen je hrvatskoj policiji.

Dvojica pripadnika policije te njihov suučesnik ubrzo su osumnjičeni. Njih trojica su, naime, zajedno s osumnjičenikom prošli naplatne kućice Pojate u blizini Kruševca. Tamo se J. H. gubi svaki trag. 

Ubijen tupim predmetom pa zakopan

'Trojica osumnjičenih su u Bubanj potok došli iz Trstenika s namjerom da zaustave nekog vozača i da mu potom otmu automobil. Tamo su Milan V. i Aleksandar J. naišli na J. H. i zamolili ga da ih navodno poveze do Paraćina, na što je on pristao. Dok su putovali, trećeosumnjičeni Igor M. ih je čitavo vrijeme pratio u svom automobilu'.

'Na jednom parkingu u okolini Paraćina su zaustavili mladića, svladali ga, vezali mu ruke lisicama, zatim nastavili put do Trstenika, a potom do planine Goč. Tamo su ga u njegovom autu držali vezanog sat vremena, dok su oni kopali jamu. Izvukli su ga iz vozila, ubili tupim predmetom, a zatim ga bacili u jamu koju su potom zakopali. Automobil mladića iz Hrvatske dan kasnije su prodali kupcu u Srbiji za par tisuća eura', tvrdi neimenovani izvor  te dodaje kako je upravo skupi auto bio motiv ubojstva.

Osumnjičeni policajci nisu slutili da su im kolege na tragu, a u petak uvečer su napokon uhićeni. Tijekom saslušanja branili su se šutnjom. Treći osumnjičeni, pak, dao je iskaz koji je policiju doveo do mjesta zločina, gdje je zakopano tijelo nesretnog mladića.

Obdukcija na mladićevom tijelu dokazala je kako je ubijen tupim predmetom, te da je smrt nastupila prije nego je zakopan. Kod osumnjičenih su pronađeni predmeti koji pripadaju ubijenom mladiću.

Protiv trojice osumnjičenih podignuta je kaznena prijava za ubojstvo te su privedeni u Okružni sud u Kruševcu, gdje im je sudac odredio jednomjesečni pritvor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene