Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponosan na suradnju

Tadić predstavio novi Fiat 500 na auto showu u Švicarskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Investicije i proizvodnja spašavaju gospodarstvo, zna to i srbijanski državni vrh. Na jednom od najprestižnijih sajmova automobila vozilo koje se proizvodi u susjednoj zemlji predstavio je predsjednik Boris Tadić.

Nekada Fićo, danas Fiat 500 L. Nova verzija legendarnog automobila proizvodi se u Kragujevcu. Srbija je privukla investitore i zaposlila radnike. A taj jedan tip automobila koji će proizvoditi samo u kragujevačkoj tvornici za Srbiju znači: povećanje izvoza jednu i pol milijardu eura. Ne čudi onda što je na ženevskom sajmu automobil predstavio šef države.

Pročitajte i ovo Rochers-de-Naye tragedija u Alpama Majka s djecom otišla na planinarenje, a onda im se izgubio svaki trag: Pronađeni su mrtvi Kokain - 2 Podržao i dio struke Glavni grad jedne od najbogatijih europskih zemalja želi legalizirati kokain: "Konzumenti bi znali što kupuju, bilo bi sigurnije"

'Ovo je jako, jako važno. Prije mnogo desetljeća proizvodili smo Fiat 500. Ovo je druga takva suradnja. Na to sam vrlo ponosan', istaknuo je Tadić. S predsjednikom i prvi čovjek torinskog proizvođača. 'Nije to pitanje samo plaća. Pronašli smo, kako je predsjednik Tadić rekao uvjete koji su ulaganje u Srbiju učinili idealnim. Dogodilo se da su odgovarali gospodarskim smjernicama srbijanske vlade i sretni smo što možemo biti partneri u ovom poslovnom pothvatu', rekao je predsjednik Uprave Fiata Sergio Marchionne.

Srbijanski vrh itekako se angažirao na međunarodnoj gospodarskoj sceni. U Bruxelles je potpredsjednik vlade pjevao i plesao zabavljajući goste na forumu investitora, u Ženevi Tadić otkriva novi automobil. Do kraja godine iz kragujevačkog pogona izaći će 90 tisuća automobila, a ukupno se planira 300 tisuća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene