Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Investicije i proizvodnja spašavaju gospodarstvo, zna to i srbijanski državni vrh. Na jednom od najprestižnijih sajmova automobila vozilo koje se proizvodi u susjednoj zemlji predstavio je predsjednik Boris Tadić.


Nekada Fićo, danas Fiat 500 L. Nova verzija legendarnog automobila proizvodi se u Kragujevcu. Srbija je privukla investitore i zaposlila radnike. A taj jedan tip automobila koji će proizvoditi samo u kragujevačkoj tvornici za Srbiju znači: povećanje izvoza jednu i pol milijardu eura. Ne čudi onda što je na ženevskom sajmu automobil predstavio šef države.

Vezani članci Švicarski vojnik, ilustracija (Foto: AFP) Naglo oboljelo više od 40 vojnika u Švicarskoj, četvorica u kritičnom stanju Dino Dvornik i Danijela Dvornik (Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL) Na objavu Danijele Dvornik rijetko tko je ostao ravnodušan: "Gdje su nestali takvi muškarci?"

'Ovo je jako, jako važno. Prije mnogo desetljeća proizvodili smo Fiat 500. Ovo je druga takva suradnja. Na to sam vrlo ponosan', istaknuo je Tadić. S predsjednikom i prvi čovjek torinskog proizvođača. 'Nije to pitanje samo plaća. Pronašli smo, kako je predsjednik Tadić rekao uvjete koji su ulaganje u Srbiju učinili idealnim. Dogodilo se da su odgovarali gospodarskim smjernicama srbijanske vlade i sretni smo što možemo biti partneri u ovom poslovnom pothvatu', rekao je predsjednik Uprave Fiata Sergio Marchionne.

Srbijanski vrh itekako se angažirao na međunarodnoj gospodarskoj sceni. U Bruxelles je potpredsjednik vlade pjevao i plesao zabavljajući goste na forumu investitora, u Ženevi Tadić otkriva novi automobil. Do kraja godine iz kragujevačkog pogona izaći će 90 tisuća automobila, a ukupno se planira 300 tisuća.