Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

"Na području gdje živimo"

Vučić nazvao Grabar-Kitarović: "Jedino što uspijeva je mržnja, ali možemo mnogo toga zajedno učiniti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Na području gdje živimo jedino što uspijeva je mržnja, ali mislim da se Srbija i Hrvatska u budućnosti moraju približavati jedna drugoj", poručio je u utorak srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, ocijenivši da će u tome ulogu imati i on i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

"Sinoć sam nazvao predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović i čestitao joj Badnju večer i Božić. Siguran sam da možemo mnogo toga zajedno učiniti Grabar Kitarović i ja", istaknuo je Vučić u prednovogodišnjem intervjuu za provladinu Televiziji Pink.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o genocidu Vučić: ''Molio sam ljude u Republici Srpskoj da još jednom razmisle o svim svojim odlukama i potezima'' Aleksandar Vučić - 1 Posjetio Macrona Vučić nabavlja 12 borbenih aviona, cijena je paprena

Vučić je zahvalio za korektne izjave o dosadašnjoj suradnji predsjedniku Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine (DSHV) Tomislavu Žigmanovu, istaknuvši ocjenu čelnika DSHV-a da je “pouzdan partner“.

"Srbija je ispunila sve što je obećala Hrvatima u Vojvodini", ustvrdio je Vučić, navodeći da su od 26 stvari obećanih (hrvatskoj zajednici u Vojvodini) 23 završene, a još tri se rješavaju "i u to je u tijeku“.

„Ja sam tako naučio raditi“, rekao je Vučić, naglašavajući da će sve ono što je obećano i dogovoreno za hrvatsku manjinu u Srbiji i Vojvodini biti ostvareno, i to “bez obzira na kampanju“ koja, kako kaže, protiv njega postoji u Hrvatskoj.

"Radili smo sve ovo vrijeme bez obzira na kampanju protiv mene, zato što je Srbija snažnija, jača. Srbija ima veći izvoz ove godine u Hrvatsku, nego Hrvatska u Srbiju, iako su oni ekonomski snažniji od nas", dodao je Vučić, ocijenivši kako će Srbiji biti potrebno desetak godina da ekonomski sustigne Hrvatsku.

"Što god govorili o meni, kakvu god kampanju protiv srpskog naroda, mi ćemo učiniti sve da se Hrvati u Vojvodini osjećaju bolje", poručio je Vučić.
(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene