Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)
Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

"Na području gdje živimo jedino što uspijeva je mržnja, ali mislim da se Srbija i Hrvatska u budućnosti moraju približavati jedna drugoj", poručio je u utorak srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, ocijenivši da će u tome ulogu imati i on i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.


"Sinoć sam nazvao predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović i čestitao joj Badnju večer i Božić. Siguran sam da možemo mnogo toga zajedno učiniti Grabar Kitarović i ja", istaknuo je Vučić u prednovogodišnjem intervjuu za provladinu Televiziji Pink.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Matija Habljak/PIXSELL) Kolinda Grabar-Kitarović: "Jasno osuđujem velikosrpski totalitarizam i agresiju na hrvatski narod" Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) ''Ne vjerujem da bi se namjerno blamirao'': Predsjednica bi Vučića opet pozvala u Zagreb

Vučić je zahvalio za korektne izjave o dosadašnjoj suradnji predsjedniku Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine (DSHV) Tomislavu Žigmanovu, istaknuvši ocjenu čelnika DSHV-a da je “pouzdan partner“.

"Srbija je ispunila sve što je obećala Hrvatima u Vojvodini", ustvrdio je Vučić, navodeći da su od 26 stvari obećanih (hrvatskoj zajednici u Vojvodini) 23 završene, a još tri se rješavaju "i u to je u tijeku“.

„Ja sam tako naučio raditi“, rekao je Vučić, naglašavajući da će sve ono što je obećano i dogovoreno za hrvatsku manjinu u Srbiji i Vojvodini biti ostvareno, i to “bez obzira na kampanju“ koja, kako kaže, protiv njega postoji u Hrvatskoj.

"Radili smo sve ovo vrijeme bez obzira na kampanju protiv mene, zato što je Srbija snažnija, jača. Srbija ima veći izvoz ove godine u Hrvatsku, nego Hrvatska u Srbiju, iako su oni ekonomski snažniji od nas", dodao je Vučić, ocijenivši kako će Srbiji biti potrebno desetak godina da ekonomski sustigne Hrvatsku.

"Što god govorili o meni, kakvu god kampanju protiv srpskog naroda, mi ćemo učiniti sve da se Hrvati u Vojvodini osjećaju bolje", poručio je Vučić.
(Hina)