Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incident na granici

Srbija uputila Hrvatskoj prosvjednu notu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijansko ministarstvo vanjskih poslova uputilo je u utorak prosvjednu notu hrvatskom veleposlaniku u Beogradu Gordanu Markotiću zbog incidenta koji se dogodio u ponedjeljak u zoni graničnog prijelaza Berkasovo-Bapska, priopćeno je u utorak iz srbijanskog ministarstva vanjskih poslova.

"Tom prilikom više policijskih dužnosnika Republike Hrvatske prešlo je na teritorij Republike Srbije i upotrijebilo fizičku silu prema novinarima koji su izvještavali o događanjima na spomenutom graničnom prelazu, čime je povrijeđen teritorijalni integritet Republike Srbije", navedeno je u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici ministarstva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mjere na Bajakovu ostaju Ostojić: Mislim da je vrijeme da netko shvati da je Hrvatska obranjena Slika nije dostupna O blokadi granice Milanović poslao poruku srpskom narodu

Nadležni organi Republike Srbije, kako se naglašava u priopćenju "spremni su s hrvatskom stranom razmjeniti sve relevantne informacije o spomenutom događaju, s uvjerenjem da se slično u budućnosti neće ponoviti", navodi se u priopćenju vanjskih poslova u povodu jučerašnjeg incidenta na srpsko-hrvatskoj granici.

OPET RASTU TENZIJE Beograd opet šalje prosvjednu notu Zagrebu

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je u ponedjeljak navečer da će Srbija uputiti prosvjednu notu Hrvatskoj zbog incidenta u kojem je, kako tvrdi, više hrvatskih policajaca u ponedjeljak ušlo na teritorij Srbije kod graničnog prelaza Berkasovo, te da su pri tome napali novinare koji su izvještavali o migrantskoj krizi.

Ministar Stefanović je najoštrije osudio ulazak hrvatskih policajaca na teritorij Srbije, ocjenivši da je time bio ugrožen teritorijalni suverenitet Srbije.

Hrvatski ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je u ponedjeljak navečer kako hrvatski policajci nisu prešli granicu i ušli na teritorij Srbije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene