Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Spriječen napad na ambasadu SAD-a u Damasku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naoružani islamski militanti, koji su napali u utorak američko veleposlanstvo u Damasku, bili su naoružani automatskim strojnicama i ručnim granatama, a imali su i barem jedno vozilo puno eksploziva, priopćila je sirijska vlada.

Sirijske snage sigurnosti ubile su tri napadača, a četvrti je ranjen i uhićen. Sirijsko ministarstvo unutarnjih poslova je objavilo da je u bolnici preminuo sirijski stražar koji je bio ranjen u napadu ispred veleposlanstva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užarena atmosfera Rusija optužila SAD da žele eskalirati sukob: Sastaje se Vijeće sigurnosti Ilustracija Tenzije na vrhuncu Nova eskalacija na Bliskom istoku: Bombardiran glavni grad Sirije, dvije osobe poginule

Niti jedan Amerikanac nije ozlijeđen u napadu. Međutim, jedan kineski diplomat je lakše ozlijeđen kada ga je pogodio zalutali metak tijekom pucnjave, javila je novinska agencija kineske vlade.

Agencija AP javlja da su napadači pucali na sirijske stražare ispred kompleksa veleposlanstva, koji su uzvratili vatru, nakon čega su napadači navodno raznijeli automobil kojim su stigli.

Američko veleposlanstvo nalazi se u četvrti Rawda u kojoj su i druga veleposlanstva te stanovi najviših dužnosnika sirijske vlade. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene