Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Naoružani islamski militanti, koji su napali u utorak američko veleposlanstvo u Damasku, bili su naoružani automatskim strojnicama i ručnim granatama, a imali su i barem jedno vozilo puno eksploziva, priopćila je sirijska vlada.


Sirijske snage sigurnosti ubile su tri napadača, a četvrti je ranjen i uhićen. Sirijsko ministarstvo unutarnjih poslova je objavilo da je u bolnici preminuo sirijski stražar koji je bio ranjen u napadu ispred veleposlanstva.

Vezani članci Mario Jurič Novinar Mario Jurič nakon Debeljakovih uvreda : "Inzistirali smo na pitanjima koji zanimaju radnike i javnost" Tomislav Debeljak Hrvatsko novinarsko društvo osudilo napad Tomislava Debeljaka na novinara Nove TV: "Ispod svake razine"

Niti jedan Amerikanac nije ozlijeđen u napadu. Međutim, jedan kineski diplomat je lakše ozlijeđen kada ga je pogodio zalutali metak tijekom pucnjave, javila je novinska agencija kineske vlade.

Agencija AP javlja da su napadači pucali na sirijske stražare ispred kompleksa veleposlanstva, koji su uzvratili vatru, nakon čega su napadači navodno raznijeli automobil kojim su stigli.

Američko veleposlanstvo nalazi se u četvrti Rawda u kojoj su i druga veleposlanstva te stanovi najviših dužnosnika sirijske vlade.