Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Duboko u unutrašnjosti zemlje

Špijunski balon iznad Poljske: Nestao s radara, traži ga jedinica teritorijalne obrane

Ilustracija
Ilustracija Foto: DNEVNIK.hr
Poljsko ministarstvo obrane je u subotu objavilo da je leteći predmet, vjerojatno balon za nadzor, ušao u poljski zračni prostor iz smjera Bjelorusije.

Poljski centar za kontrolu leta primijetio je predmet prije nego što je nestao s radara u blizini grada Ripina, duboko u unutrašnjosti Poljske. Vjerojatno se radi o balonu za nadzor koji je u poljsku ušao iz smjera Bjelorusije.

Jedinica za potragu teritorijalne obrane već je mobilizirana kako bi se predmet pronašao, reklo je ministarstvo za poljsku novinsku agenciju PAP.

Pročitajte i ovo Ilustracija Misteriozni objekt Još jedan balon preletio iznad SAD-a: Vojska ga prati danima, ne zna što je

Pročitajte i ovo Ilustracija Amerikanci zasad šute Otkriveno kakve je podatke prikupljao kineski špijunski balon: "Nisu bile u pitanju fotografije..."

Ministar obrane Mariusz Błaszczak se nedavno suočio s kritikama nakon što je u šumi blizu grada Zamošća, nedaleko od granice s Ukrajinom, pronađena olupina predmeta, za koji je moguće da je bio projektil.

Ministarstvo obrane je kasnije priznalo da je olupina, "vjerojatno raketa", ušla u poljski zračni prostor najranije 16. prosinca, no da kontrola zračnog prostora nije odmah upozorila ministarstvo.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene