Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Isplatilo im se

Španjolska ipak zaradila na dolasku Pape

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolska Trgovinska komora objavila je da je Španjolska prošlog tjedna tijekom Svjetskog dana mladih zaradila oko 160 milijuna eura dok su troškovi koje je uglavnom snosila Crkva iznosili četrdesetak milijuna.

Uoči Svjetskog dan mladih i posjeta pape Benedikta XVI. prošlog tjedna u španjolskoj javnosti zaredale su se kritike zbog velikih troškova u vrijeme gospodarske krize u zemlji i vladina nametanja strogih mjera štednje.

Predsjednik Trgovačke komore u Madridu Arturo Fernandez procijenio je međutim da je na svečanostima Svjetskog dana mladih španjolsko gospodarstvo zaradilo oko 160 milijuna eura.

Mladi katolički hodočasnici taj su iznos potrošili na prijevoz, hranu, smještaj, zabavu i suvenire. Hoteli su bili popunjeni za 70 posto kapaciteta, dok je oko polovice kolovoza obično popunjeno tek 40 posto hotelskih kapaciteta španjolskoga glavnog grada. I madridski trgovci su zadovoljni zaradom i slikom koju je Madrid dobio u svjetskoj javnosti. (HIna)

Pročitajte i ovo Policijsko nasilje Četvrt Lavapiés VIDEO Dvojica policajaca u Madridu pretukla dvojicu crnca: Oglasilo se ministarstvo i antirasističke skupine Slika nije dostupna Protiv dolaska Papin drugi dan u Španjolskoj obilježen prosvjedima

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene