Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prenamjena

SOTONA U SVEMIRU Rusi će omraženu raketu koristiti i u druge svrhe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija očito ima višak interkontinentalnih raketa za koji bi bilo šteta da propadnu.

Rusija će do 2017. godine kao platformu za lansiranje opreme u svemir početi koristiti i interkontinentalne rakete, među njima i omraženu RS-20B Dnepr ili SS-18 Satan raketu (NATO oznaka), rekao je Sergej Skokov, zamjenik direktora Rostecha.

Pročitajte i ovo Ljudi odaju počast stradalima u terorističkom napadu u Moskvi 140 mrtvih i 182 ranjenih Nema kraja agoniji nakon terorističkog napada u Moskvi: Još se uvijek traga za 95 nestalih osoba Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost"

"Trenutno radimo na novom sustavu koji je unificiran i koji bi mogao poslužiti za svemirska lansiranja, ali ne samo RS-20B, nego i drugim tipovima raketa koje su izbačene iz vojne uporabe. Novi sustav već je podvrgnut testiranjima, a dovršetak radova očekuje se do 2017. godine", rekao je Skokov za RIA Novosti, a prenosi Sputnik.

VIDEO Super moćno oružje: Rusi unaprijedili 'Sotonu'!

Taj sustav nove generacije za pripremu i lansiranje konvertiranih raketa, sastoji se od dva dijela locirana na komandnoj točki i startnoj poziciji. Razvoj sustava provodi ruska međunarodna svemirska kompanija Kosmotrans.

Kosmotrans je vodeća istraživačka tvrtka iza raketnog projekta Dnepr. lansiranje tog sustava provodi se iz dvije baze, na Bajkonuru u Kazahstanu i Jasnjiju na jugu Rusije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene