Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rusija očito ima višak interkontinentalnih raketa za koji bi bilo šteta da propadnu.


Rusija će do 2017. godine kao platformu za lansiranje opreme u svemir početi koristiti i interkontinentalne rakete, među njima i omraženu RS-20B Dnepr ili SS-18 Satan raketu (NATO oznaka), rekao je Sergej Skokov, zamjenik direktora Rostecha.

Vezani članci Špijun, ilustracija Uhićeni kapetan talijanske mornarice za ozbiljna kaznena djela vezana uz špijunažu i državnu sigurnost Ruske zabave - 6 Procurile slike s ruskih zabava: Bizarni prizori užasavaju i nasmijavaju cijeli internet

"Trenutno radimo na novom sustavu koji je unificiran i koji bi mogao poslužiti za svemirska lansiranja, ali ne samo RS-20B, nego i drugim tipovima raketa koje su izbačene iz vojne uporabe. Novi sustav već je podvrgnut testiranjima, a dovršetak radova očekuje se do 2017. godine", rekao je Skokov za RIA Novosti, a prenosi Sputnik.

VIDEO Super moćno oružje: Rusi unaprijedili 'Sotonu'!

Taj sustav nove generacije za pripremu i lansiranje konvertiranih raketa, sastoji se od dva dijela locirana na komandnoj točki i startnoj poziciji. Razvoj sustava provodi ruska međunarodna svemirska kompanija Kosmotrans.

Kosmotrans je vodeća istraživačka tvrtka iza raketnog projekta Dnepr. lansiranje tog sustava provodi se iz dvije baze, na Bajkonuru u Kazahstanu i Jasnjiju na jugu Rusije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook