Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vojna 'čudovišta'

VIDEO Super moćno oružje: Rusi unaprijedili 'Sotonu'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od ruskih projektila posebno zanimljiv javnosti je 'Sotona', a ruski mediji prenose da u povijesti čovječanstva nije postojalo toliko moćno oružje.

'Sotona', ruska interkontinentalna balistička raketa, zapravo se zove R-36M2 Vojvoda, a naziv 'Sotona' dao joj je NATO koji je naziva 'SS-18 Satan' III, piše Telegraf.

Pročitajte i ovo Pogreb Alekseja Navaljnog Mora odraditi pokoru Suspendiran svećenik koji je vodio pogrebni obred za Navaljnog: Bit će poslan u drugu crkvu da čita psalme Francuska šalje vojsku u Ukrajinu? 2000 vojnika Ruski obavještajci tvrde da Francuska šalje vojsku u Ukrajinu i upozoravaju: "Postat ćete legitimna meta za napad"

Bomba bačena na Hirošimu imala je snagu od 15 kilotona, a njezina eksplozija ubila je 70.000 ljudi. Jedna raketa R – 36M2 nosi do 10 bojevih glava od kojih svaki ima snagu od 750 kilotona.

'Sotona' je teška čak 209 tona, vrlo je precizna i, kako tvrde ruski mediji, može doprijeti do američkih raketnih silosa.

Vojne snage u središnjoj Rusiji u punoj borbenoj pripravnosti

Također, Rusija već razvija 'Sotoninog” nasljednika – Sarmat, koji bi trebao postati dio nuklearne trijade najranije 2018. godine.

Što se preostala dva dijela trijade tiče, s ruskih podmornica prijete, između ostalih, balistički projektili R-29RMU2 Lajner. Skoro 40 tona teška 'čudovišta' mogu nositi 12 nuklearnih glava.

Oni su tek odnedavno dio nuklearnog arsenala Rusije. Od zračnih snaga tu su legendarni tupoljevi – supersonični TU-22M i Tu-160 i strateški bombarder dugog dometa, Tu-95.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene