Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pravi skandal dogodio se u jednom prihvatilištu za mentalno hendikepiranu djecu i adolescente u Čileu.


Policija je provela raciju i otkrila tragove teškog oblika zlostavljanja, a rimokatolička crkva, koja vodi taj centar, sve poriče.

Vezani članci Gordana Buljan Flander (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) Za promicanje prava djeteta: Gordana Buljan Flander dobitnica Nagrade za životno djelo Slika nije dostupna Okončana jedna od najvećih svjetskih istraga o zlostavljanju djece: "Ukinite obvezni celibat i ispovjednu tajnu za priznanje pedofilije!"

Čileanska policija upala je u prihvatilište Pequeño Cottolengo i zatekla zastrašujuće stanje - djecu vezanu za krevete, koja su pretučena, neuhranjena, ili ih hrane pokvarenom hranom, prenosi agencija Reuters.

Neimenovani bivši čileanski dužnosnik policiji je dojavio za slučaj zlostavljanja djece u tom prihvatilištu te dodao kako se dokazi zlostavljanja konstantno prikrivaju. Osoblje prihvatilišta tvrdi kako su modrice ništa više do rezultat igre među djecom.

Ipak, fotografije dovoljno govore uza sebe. Vezana i pothranjena djeca, strah u očima i hrana kojoj je istekao rok dovoljan su dokaz za policiju. Istraga će se svakako nastaviti, a stručnjaci su već čitav slučaj okarakterizirali kao teško kršenje prava djece.

Prihvatilište Pequeño Cottolengo dio je međunarodne mreže sličnih prihvatilišta, koja su pod pokroviteljstvom rimokatoličke crkve.