Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Snježno nevrijeme zahvatilo je u noći s ponedjeljka na utorak mnoge krajeve Europe i izazvalo zastoje u prometu kao i brojne prometne nesreće.


Letovi s amsterdamske zračne luke kasne a svi dolasci i polasci vlakova iz Rotterdama u utorak su otkazani zbog snijega koji u Nizozemskoj ne prestaje padati, javljaju mediji.

Vezani članci Lančani sudar u Japanu - 5 Snježno nevrijeme izazvalo prometni kolaps u Japanu. U lančanom sudaru sudjelovalo čak 130 automobila Evakuacija zametenih osoba u Gorskom kotaru Snijeg diljem zemlje, u Lici i Gorskom kotaru mećava: HGSS spasio tri osobe i psa koji su ostali zameteni

Diljem zemlje u noći s ponedjeljka na utorak zabilježeno je 37 prometnih nesreća zbog skliskih cesta, a nekoliko je autocesta djelomično ili potpuno zatvoreno zbog prometnog kaosa koji je izazvao snijeg, prenosi agencija DPA.

U Austriji je na autocesti A1, između gradova Seewalchen i St. Georgen u Gornjoj Austriji, došlo do lančanog sudara stotinjak automobila, izvijestila je policija.

Jedna je osoba u sudaru poginula, a vjeruje se da je veći broj putnika ozlijeđen, ali točnih podataka još nema.

Snijeg i niske temperature, koji i dalje vladaju velikim dijelom Njemačke, odneli su za vrijeme uskršnjih praznika jedan ljudski život i izazvali veliki broj prometnih nesreća i zastoja, ali nije došlo do prometnog kolapsa, izvješćuju u srijedu njemački mediji.

Problema zbog snijega i zaleđenih ulica bilo je u Hessenu, Sjevernoj Rajni Vestfaliji, Baden-Vuerttembergu, Bavarskoj i drugim njemačkim pokrajinama.

U Grčkoj je jak vjetar izazvao prekide pomorskog prometa, a promet je potpuno prekinut u luci Pirej u blizini Atene, javili su grački mediji.

Zbog nevremena su već 24 sata prekinute sve veze s mnogim otocima u Jonskom moru.