Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Postupat ćemo u skladu sa zakonom'

Slovenci pooštrili nadzor granice s Mađarskom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz poštrene mjere na granici s istočnom susjedom, Slovenija će na granici s Hrvatskom provoditi schengensku regulativu, kazao je Cerar.

Slovenija je pooštrila nadzor granice s Mađarskom, te o tome obavijestila Europsku uniju, rekao je u srijedu popodne za Slovensku televiziju premijer Miro Cerar u Lendavi, pri završetku dvodnenvog posjeta regiji Prekmurje, u kojoj je zadnjih dana zabilježen manji broj ilegalnih prelazaka granice iz susjedne Madžarske koje ta zemlja nije htjela primiti natrag temeljem bilateralnog ugovora o readmisiji osoba koje prijeđu granicu nelegalno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dogovor na summitu CERAR OPET PROZIVA 'Nadam se da će Hrvatska, poštovati obveze' Slika nije dostupna Čeka se odluka 'EUROPI PRIJETI PROPAST' U Bruxellesu pljušte optužbe, Orban kaže - 'Mi smo samo promatrači'

Uz poštrene mjere na granici s istočnom susjedom, Slovenija će na granici s Hrvatskom provoditi schengensku regulativu, kazao je Cerar koji će kasnije poslijepodne održati i konferenciju za novinare.

Hrvatski policajac koji će nakon ove fotografije postati prava zvijezda

Prije toga, slovenskim premijer je za medije kazao da Slovenija prati mogućnost dolaska većeg broja izbjeglica u Sloveniju, pri čemu će postupati humano, ali u skladu sa zakonom, te uz osiguravanje sigurnosti za svoje građane.

O izbjegličkoj problematici bit će večeras riječi i na press konferenciji policije i ministarstva unutarnjih poslova u Ljubljani, kad je najavljena i izjava ministrice unutarnjih poslova Vesne Gjerkeš Žnidar. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene