Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednički izbori

Slovenija: Mjesec dana prije izbora Tuerk u velikoj prednosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aktualni slovenski predsjednik Danilo Tuerk četiri tjedna prije predsjedničkih izbora ima potporu 46 posto birača, znatno više od protukandidata Boruta Pahora i Milana Zvera, pokazala je anketa ljubljanskog 'Dela' objavljena u subotu.

Za nekadašnjeg premijera, socijaldemokrata Boruta Pahora u sadašnjem bi trenutku glasovalo 24 posto, a za Milana Zvera, kandidata desnog centra, 16 posto birača.

Pročitajte i ovo Joe Biden Predsjendički izbori Biden podbadao Trumpa: "Natječem se protiv šestogodišnjaka" Ilustracija Veliki problem Slovenci uputili neobičan zahtjev zbog brojnih turista koji će ići prema Hrvatskoj: "To su zatražili prvi put"

U telefonskom ispitivanju provedenom ovog tjedna sudjelovalo je 700 birača. Predizborna kampanja počela je u petak. Vjeruje se da će na pozicije triju kandidata do izbora 11. studenoga i moguće promjene u popularnosti najviše utjecati njihova sučeljavanja idućih tjedana u medijima, osobito na televiziji, procjenjuju slovenski mediji.

>> Slovenija: Izgledna pobjeda Tuerka, ali potreban drugi krug

Makar slovenski predsjednik po ustavu nema većih ovlasti, vjeruje se da će u središtu kampanje biti ekonomnska situacija, odnosno mjere sadašnje vlade za izlazak iz krize.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene