Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prema anketi

Slovenija: Izgledna pobjeda Tuerka, ali potreban drugi krug

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadašnji slovenski predsjednik Danilo Tuerk mogao bi na predsjedničkim izborima 11. studenoga osvojiti najviše glasova, ali će mu za osvajanje drugog mandata biti potreban drugi krug, sudeći prema anketi.

Za Tuerka bi glasovalo 36 posto glasača, za njegova najozbiljnijeg protukandidata, bivšeg premijera Boruta Pahora 20 posto, a za kandidata desnog centra Milana Zvera, sadašnjeg eurozastupnika i nekadašnjeg ministra obrazovanja, samo devet posto, pokazala je prošlog tjedna provedena anketa na 500 ispitanika koja je objavljena u jednom listu.

>> Slovensko veleposlanstvo: Hrvatska zna što Slovenija želi

Još uvijek je među biračima 23 posto neopredijeljenih, a službena kampanja konkurenata za predsjedničko mjesto počinje mjesec dana prije izlaska na birališta. Vodeći slovenski list navodi da je Tuerkov rezultat bolji nego u anketi provedenoj prije mjesec dana. Zver je zadržao isti broj onih koji ga podupiru, dok je broj onih koji bi glasovali za Pahora smanjen. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari" 14 mandata za Domovinski pokret Rezultati ankete S kim bi Domovinski pokret trebao koalirati? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene