Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za vrijeme trenažnog leta između Cerkice kod Krškog i Cerklja na Dolenjskem neobičnu sreću u nesreći imali su pilot i kopilot zrakoplova Pilatus PC 9 Slovenske vojske jer je kopilot neplanirano katapultiran.


Kako je popodne na izvanrednoj konferenciji za novinare rekao načelnik Glavnog stožera Albin Gutman, uzroci katapultiranja drugog člana posade koji se školuje za vojnog pilota još nisu poznati, a istražuje ih posebno povjerenstvo.

Vezani članci Policija u Sloveniji, ilustracija (Foto: AFP) U Sloveniji uhićen mladić koji je planirao pucnjavu u srednjoj školi, oružje nabavio iz SAD-a: "S time se naša policija do sada nije susretala" Oružje, ilustracija Slovenska policija zaustavila streljački pohod: Srednjoškolcu oružje iz SAD-a trebalo stići u mikrovalnoj pećnici?

Nezgoda se dogodila iznad Sevnice u ponedjeljak nešto poslije 11 sati, a pilot je nešto kasnije zrakoplov uspio spustiti u zračnu luku Cerklje. Prije toga o lokaciji katapultiranog kopilota obavijestio je kolege koji su ga nakon sat i pol našli blizu sela Križ. Uspio se sigurno spustiti padobranom i nije pretrpio ozbiljnije ozljede, pa je u bolnici samo rutinski pregledan.

Zrakoplov nije ozbiljnije oštećen, osim sjedišta i krova aviona, što je u slučajevima samoizbacivanja uobičajeno.