Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slovenija: kopilot zrakoplova nenamjerno katapultiran

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za vrijeme trenažnog leta između Cerkice kod Krškog i Cerklja na Dolenjskem neobičnu sreću u nesreći imali su pilot i kopilot zrakoplova Pilatus PC 9 Slovenske vojske jer je kopilot neplanirano katapultiran.

Kako je popodne na izvanrednoj konferenciji za novinare rekao načelnik Glavnog stožera Albin Gutman, uzroci katapultiranja drugog člana posade koji se školuje za vojnog pilota još nisu poznati, a istražuje ih posebno povjerenstvo.

Pročitajte i ovo Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..." Ilustracija Jači od morfija, jeftiniji od heroina Zombi droga pred vratima Hrvatske, Europa u velikom strahu

Nezgoda se dogodila iznad Sevnice u ponedjeljak nešto poslije 11 sati, a pilot je nešto kasnije zrakoplov uspio spustiti u zračnu luku Cerklje. Prije toga o lokaciji katapultiranog kopilota obavijestio je kolege koji su ga nakon sat i pol našli blizu sela Križ. Uspio se sigurno spustiti padobranom i nije pretrpio ozbiljnije ozljede, pa je u bolnici samo rutinski pregledan.

Zrakoplov nije ozbiljnije oštećen, osim sjedišta i krova aviona, što je u slučajevima samoizbacivanja uobičajeno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene