Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ne pričajte o nama!'

Sjeverna Koreja o nuklearnom programu: To je proklet i gnjusan zločin!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja na državnoj je televiziji objavila žestoku izjavu kojom sudionicima summita o nuklearnoj sigurnosti šalje poruku da njihovu zemlju ne stavljaju na dnevni red ili...

Vlada Sjeverne Koreje objavila je izjavu u kojoj upozorava svoje susjede, vladu Južne Koreje, da ne razgovaraju o nuklearnim temama na summitu nuklearne sigurnosti u Seulu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve napetije Zabrinjavajuća poruka: "Vrijeme je da budemo spremni za rat, više nego ikada prije" Ilustracija Pokazivanje snage Sjeverna Koreja ne miruje: Isprobali su još jedno oružje

Izjavu je energično pročitala voditeljica na državnoj televiziji Sjeverne Koreje. 'Ova želja da se vidi denuklearizacija korejskog poluotoka susreće se s novim velikim izazovima zbog toga što predsjednik Južne Koreje Lee Myung-bak i politika njegove grupe izdajica koja se sukobljava s Demokratskom Narodnom Republikom Korejom želi potaknuti nuklearni rat', stoji u izjavi dok se u televizijskom prilogu izmjenjuju kadrovi vojske Sjeverne Koreje i njihove pune ratne spremnosti.

>> Sjeverna Koreja pozvala IAEA u posjet

'U slučaju da se nuklearni program Sjeverne Koreje stavi na dnevni red tijekom summita i ako se počine provokacije kao što je objavljivanje izjave protiv Sjeverne Koreje, ovo će biti u povijesti zapamćeno kao neprihvatljiva uvreda željama, velikih ljudi rođenih na Mount Paeku (bivših vođa Kim Jong Ila i njegovog oca) koji su ostavili denuklearizaciju korejskog poluotoka kao njihovo naslijeđe i kao još jedan proklet i gnjusan zločin', kaže voditeljica čitajući izjavu.

Vlada Sjeverne Koreje ovime kritizira summit, nazivajući ga ozbiljnom provokacijom protiv Sjeverne Koreje. Summitu nuklearne sigurnosti u Seulu prisustvovat će lideri 54 zemlje i lideri međunarodnih organizacija.

Među njima će biti i predsjednik SAD-a Barrack Obama te kineski predsjednik Hu Jintao, a summit počinje u ponedjeljak, 26. ožujka. Na njemu će se razgovarati o tome kako zaštiti nuklearne materijale i oružje od vojnih prijetnji te prirodnih katastrofa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene