Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Još ništa nije odlučeno'

Sjeverna Koreja pozvala IAEA u posjet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA), tijelo UN-a sa sjedištem u Beču, u ponedjeljak je priopćila da je primila poziv za posjet od Sjeverne Koreje, tri godine nakon što su inspektori IAEA protjerani iz te zemlje.

Poziv je stigao 16. ožujka, a IAEA će sa Sjevernom Korejom i 'ostalim zainteresiranim stranama' raspraviti o detaljima mogućeg posjeta. 'Još ništa nije odlučeno', kazala je glasnogovornica IAEA Gill Tudor.

SAD i Sjeverna Koreja prošloga su tjedna sklopili sporazum o američkoj pomoći u hrani ukoliko Pjongjang odustane od nuklearnih pokusa, lansiranja projektila i procesa obogaćivanja urana. Također je bio dogovoren nesmetan povratak inspektora IAEA koje je Sjeverna Koreja protjerala prije 10 godina.

Sporazum je, međutim, doveden pod znak pitanja najavom Sjeverne Koreje da će u svemir lansirati raketu koja će ponijeti 'radni' satelit, kako bi se obilježila godišnjica rođena Kim Il-sunga, utemeljitelja države. (Hina)

Pročitajte i ovo Nosač zrakoplova Theodore Roosevelt Nakon novih prijetnji Što rade američki nosač zrakoplova, razarači i azijski ratni brodovi u spornom moru? Ilustracija Sve napetije Zabrinjavajuća poruka: "Vrijeme je da budemo spremni za rat, više nego ikada prije"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene