Obavijesti Video Pretražite Navigacija
14 napada

Amerika ima dokaze: Sirija je ipak koristila bojni otrov protiv vlastitih građana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirija je u zadnjih nekoliko mjeseci možda upotrijebila kemijsko oružje u 14 napada.

Američki državni tajnik John Kerry rekao je u četvrtak da je vidio neobrađene podatke o tome da je Sirija upotrijebila bojni otrov u napadima na vlastite državljane, ali je dodao da podaci još nisu verificirani.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prihvaća ruski plan Asad osobno potvrdio: Imamo kemijsko oružje i predat ćemo ga Slika nije dostupna Bura oko Sirije Putin: Nikakav plan neće uspjeti sve dok Amerika ne odustane od napada

Francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius rekao je da je Sirija u zadnjih nekoliko mjeseci možda upotrijebila kemijsko oružje u 14 napada.

'Vidio sam neobrađene podatke koji upućuju na to da je bilo, kao što Francuska kaže, više slučaja u kojima je klor upotrebljen u ratne svrhe', rekao je Kerry novinarima u Londonu. 'Ako to jest istina, i bude li to moguće dokazati, to bi bilo u suprotnosti s dogovorom o kemijskom oružju i protiv konvencije koju je Sirija potpisala'.


SAD podupiru vođu sirijske oporbe ali ne daju oružje

Kerry koji se prije toga sastao s ministrima vanjskih poslova Europske unije i zemalja Perzijskoga zaljeva koje nisu sklone sirijskome predsjedniku Bašaru al-Asadu, kaže kako ti podaci još nisu potvrđeni.

Sjedinjene Države dogovorile su se sa saveznicima da 'udvostruče napore' kako bi se poduprla umjerena sirijska oporba, a Amerika je spremna i razmotriti mogućnost slanja pomoći u teritorije koje drže pobunjenici, i to putem nevladinih organizacija, a ne Ujedinjenih naroda, rekao je Kerry. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene