Sergej Lavrov (Foto: Dnevnik.hr)
Sergej Lavrov (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov nalazi se u samoizolaciji zbog kontakta s osobom zaraženom koronavirusom, a svi planirani posjeti i sastanci se odgađaju, objavio je u srijedu ruski portal Sputnjik, pozivajući se na službu za medije Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije.


„Zbog kontakta s osobom zaraženom covidom 19 Sergej Lavrov bit će u samoizolaciji. Ranije planirani posjeti i sastanci se odgađaju. On se dobro osjeća“, navedeno je u priopćenju ruskog ministarstva.

Vezani članci Testiranje na koronavirus - 2 Korona pokosila i regiju, padaju novi rekordi: U Srbiji 512 novih slučajeva, u BiH 922 Migranti i dalje hrle u Europu - 6 Broj migranata u susjedstvu sve veći: "Situacija nije dobra, ali pronaći ćemo način da dođemo u Europu"

Šef ruske diplomacije trebao je doputovati u radni posjet Bosni i Hercegovini 28. listopada, a u dvodnevni posjet Srbiji 28. i 29. listopada, kada je bio predviđen sastanak sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

Lavrov je, prema pisanju beogradskih medija, trebao nazočiti svečanosti povodom završetka unutarnjeg uređenja Hrama Svetog Save i sastati se s patrijarhom SPC-a Irinejem.

Prema neslužbenom protokolu, planirano je bilo i sudjelovanje ruskog šefa diplomacije ceremoniji paljenja vječnog plamena na groblju osloboditelja Beograda.