Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktivisti protiv kitolovaca

Sea Sheperd proveo građansko uhićenje kapetana kitolovca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aktivisti koji se bore protiv ulova kitova popeli su se na japanski brod kako bi proveli građansko uhićenje njihova kapetana zbog uništavanja superbrzog trimarana Sea Sheperda.

Peter Bethune, kapetan futurističkog broda Ady Gil, koji je uništen 6. siječnja, došao je na japanski brod pod okriljem noći, rekli su aktivisti Sea Sheparda. 'To je bila nemoguća misija', kazao je glasnogovornik Paul Watson. 'Kapetan Bethune došao je na japanski brod, a posada toga nije isprva bila svjesna, javlja AFP. On je ondje kako bi zahtijevao pravdu za potonuće Ady Gila i pokušaja ubojstva šest članova posade koji su se na njemu tada nalazili', kazao je Watson.

Pročitajte i ovo Ilustracija Japan u brizi VIDEO Kitovi ubojice zarobljeni u ledu, nitko im ne može pomoći: ''Nemamo drugog izbora nego čekati'' Nove snimke kita kod Šolte (Snimili: Marin Nožina, Ante Copić) ribari u čudu Pogledajte nove čudesne snimke: Pored Šolte je zapravo viđeno jato kitova

>> VIDEO: Kitolovac uništio ultrabrod

Također će pokušati uručiti račun od tri milijuna američkih dolara za uništavanje trimarana. 'Sea Sheperd očekuje da će Japanci u pritvoru zadržati kapetana Bethunea', dodaje se u izjavi skupine. Glasnogovornik japanske ribarske agencije potvrdio je kako su se aktivisti ukrcali na brod. 'To nije uhićenje. Po postojećim zakonima, kapetan može poduzeti mjere koje smatra potrebnima, ali ništa se zapravo ne događa', zaključio je glasnogovornik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene