Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u dokumentarcu

Saudijski princ Bin Salman o brutalnom ubojstvu Kashoggija: "Sva je odgovornost moja jer se zbilo pod mojom paskom"

Mohammad bin Salman (Foto: AFP)
Mohammad bin Salman (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Jamal Kashoggi (Foto: AFP) Jamal Kashoggi (Foto: AFP) Foto: Afp Sudijski princ Mohammed bin Salman (Foto: AFP) Sudijski princ Mohammed bin Salman (Foto: AFP) Foto: Afp Saudijski princ Mohammed bin Salman (Foto: AFP) Saudijski princ Mohammed bin Salman (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Mohammad bin Salman (Foto: AFP) Galerija 1/4 >>
Mohammed bin Salman u još neprikazanom dokumentarcu kaže kako snosi odgovornost za ubojstvo Jamala Khashoggija prije godinu dana jer se sve odvilo pod njegovom paskom.

Krunski princ Saudijske Arabije Mohammed bin Salman priznao je da snosi odgovornost za brutalno ubojstvo novinara i disidenta Jamala Khashoggija koje su saudijski operativci počinili u zgradi konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu, piše Reuters.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica Ilustracija Traje istraga Žena pronađena mrtva u talijanskoj crkvi: Bila je odjevena poput vampira, a policija sumnja na nešto bizarno

Bin Salman to je kazao u dokumentarcu PBS-a koji bi se trebao emitirati idućeg tjedna, 1. listopada, uoči obljetnice Kashoggijeve smrti, piše Reuters.

Ovo je prvi put da krunski princ, de facto vladar Saudijske Arabije javno govori o ubojstvu novinara u zgradi veleposlanstva.

"To se zbilo pod mojom paskom. Sva je odgovornost moja zato što se to dogodilo pod mojom paskom", rekao je Bin Salman.

Saudijici su isprva nijekali umješanost u smrt novinara, zatim su krivnju svalili na "odmetnute operativce", a za ubojstvo je optuženo 11 ljudi. Tužitelj je tijekom suđenja ustvrdio kako je naredbu za ubojstvo, i to preko Skypea, izrekao Saud al-Qahtani, bivši visoki savjetnik princa. Ukupno je za ubojstvo optuženo 11 osoba, a zasad je održano samo nekoliko ročišta.

Upitan tijekom intervjua kako je moguće da se cijelo ubojstvo odigralo bez njegova znanja, Bin Salman je izbjegao odgovor.

"Mi imamo 20 milijuna građana. Imamo tri milijuna državnih službenika", kazao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene