Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već umrlo 8 ljudi

SAD upozorava: Novi virus može prijeći s čovjeka na čovjeka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti upozorio je savezne i lokalne zdravstvene djelatnike na mogućnost infekcije novim smrtonosnim virusom od kojeg se dosad razboljelo 14 ljudi a umrlo osam.

Većina slučajeva zaraze dogodila se na Bliskom istoku, ali nova analiza tri potvrđena slučaja u Britaniji pokazuje da virus može prijeći s čovjeka na čovjeka, priopćio je američki centar u svojem tjednom izvješću.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 3 Kvaliteta života Čudaci na dva kotača osvajaju Europu: ''Kombinacija vlak - bicikl ne bi trebala biti nikakav SF, nego dio hrvatske turističke ponude'' Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti"

>> Novi smrtonosni virus adaptirao se za napade na čovjeka

Virus pripada obitelji koronavirusa koji izazivaju običnu prehladu ali i SARS. Dosad ni jedan slučaj nije zabilježen u SAD-u.

Respiratorna infekcija

Centar kaže da bi svakog tko razvije respiratornu infekciju unutar deset dana nakon povratka s arapskog poluotoka ili susjednih zemalja trebalo tretirati po postojećim protokolima.

Simptomi

Simptomi zaraze novim virusom su povišena tjelesna temperatura, kašalj i teškoće s disanjem. Zasad ni američki centar ni Svjetska zdravstvena organizacija nisu objavili upozorenja za putovanja vezano uz novi virus. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene