Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SAD ukida sankcije novoj palestinskoj vladi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan američki izaslanik rekao je u subotu palestinskom predsjedniku Mahmudu Abasu da će Sjedinjene Države ukinuti zabranu slanja pomoći Palestincima kad on sastavi novu vladu, izjavio je jedan visoki palestinski dužnosnik.

Abas je raspustio Hamasovu vladu nakon što su Hamasovi borci nasilno zauzeli pojas Gaze. 

Pročitajte i ovo Pogreb žrtve nasilja na Zapadnoj obali Na Zapadnoj obali Izraelski doseljenici u valu nasilja ubili dvojicu mladih Palestinaca Gaza poduzimaju prve korake Izrael upozorio naše susjede i još tri zemlje: "To nas udaljava od postizanja rješenja"

Hamas smatra da je Abasova odluka ravna puču te da je Ismail Hanija i dalje premijer.

"Abas je obaviješten da će američka administracija ukinuti sankcije čim dobijemo novu vladu", rekao je taj visoki palestinski dužnosnik nakon Abasova sastanka s američkim generalnim konzulom Jacobom Wallesom u Ramallahu na Zapadnoj obali.

Visoki izraelski i zapadni dužnosnici izjavili su da će na sastanku idući tjedan izraelski premijer Ehud Olmert i američki predsjednik George Bush razgovarati o nizu "gesta" koje će poduzeti. 

Među ostalima, spominje se i prepuštanje Abasu dijela poreznih prihoda palestinske samouprave, koje sada Izrael zadržava.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene