Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povlače osoblje iz veleposlanstva

SAD razmatra sankcije Siriji, uključujući i zamrzavanje imovine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države razmatraju uvođenje sankcija Siriji kako bi povećale pritisak na sirijskog predsjednika Bašara al-Asada da prekine nasilje nad prodemokratskim prosvjednicima, objavio je američki dužnosnik.

Radi se o mjerama koje uključuju zamrzavanje imovine sirijskih dužnosnika i zabranu poslovanja na teritoriju SAD-a, rekao je neimenovani dužnosnik. No, konačnu odluku tek treba donijeti i još se ne zna hoće li tim mjerama biti obuhvaćen sam Asad, dodao je.

Pročitajte i ovo Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih Slika nije dostupna Puca se po stanovništvu Sirija: U gušenju prosvjeda uhićeno 500 osoba

>> VIDEO: Sirija tenkovima guši krvave prosvjede!

Sancije bi pokazale oštriji pristup Obamine administracije koju udruge za zaštitu ljudskih prava kritiziraju što ne čini više kako bi zaustavila Asadove napore u suzbijanju ustanka protiv njegove autokratske 11-godišnje vladavine. Obamin odgovor na sirijsku krizu bio je ograničen u usporedbi s ulogom Washingtona u NATO-ovoj kampanji protiv libijskog čelnika Moamera Gadafija.

State Department naredio je dijelu osoblja koje nije nužno za funkcioniranje veleposlanstva u Damasku da napusti Siriju zbog 'nasilja i nesigurnosti', a isto upozorenje izdano je i ostalim američkim državljanima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene