Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trupla leže na ulicama

VIDEO: Sirija tenkovima guši krvave prosvjede!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više osoba je ubijeno i ranjeno u Deri, na jugu Sirije, u koju je jutros ušlo više od 3000 pripadnika snaga sigurnosti uz potporu oklopnih vozila, izvijestili su aktivisti za ljudska prava u telefonskom razgovoru s francuskom novinskom agencijom.

'Ima mrtvih i ranjenih', rekao je aktivist koji je uspio uspostaviti telefonsku vezu s Derom. Dodao je da stanovnici ne mogu potvrditi broj mrtvih jer 'ne mogu izvući trupla koja leže na ulici'. 'Snajperi su na krovovima zgrada, a tenkovi u središtu grada', dodao je.

Pročitajte i ovo Napad u Damasku jedna ozlijeđena U napadu Izraela oštećeno iransko veleposlanstvo, izvori tvrde: "Eliminiran je zapovjednik Iranske revolucionarne garde" Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih

>> Poziv na ostavku: 'Živjela Sirija, dole Bašar'

'Stotine pripadnika sigurnosne službe ušle su u grad u pratnji tenkova i oklopnih vozila', rekao je aktivist. 'Opskrba strujom je u prekidu, a telefonska komunikacija je gotovo nemoguća', rekao je.



Prosvjedi protiv sirijskog režima počeli su upravo u Deri 15. ožujka, a od tada su se proširili diljem zemlje. Snage sigurnosti brutalno se obračunavaju s prosvjednicima, a broj poginulih od početka prosvjeda popeo na 361, po podacima koje je prikupio France Presse.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene