Nekoliko je osoba poginulo, a ima i ozlijeđenih u željezničkoj nesreći u američkoj saveznoj državi Washington. Nesreća se dogodila kada je vlak na nadvožnjaku iskočio s tračnica i pao na autocestu.

Galerija


Putnički vlak koji je u ponedjeljak iskočio iz tračnica dok je prelazio nadvožnjak u saveznoj državi Washington, vozio je više nego dvostruko većom brzinom u odnosu na dozvoljenu u trenutku nesreće u kojoj su poginule tri, a ozlijeđeno je stotinjak osoba, objavili su savezni istražitelji.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Prva smrt od koronavirusa u Europi, preminuo pacijent u Francuskoj. Na kruzeru u Japanu, na kojem su i Hrvati, još 67 zaraženih Gordan Grlić Radman i Mike Pompeo Ministar Grlić Radman najavio ukidanje viza za SAD: "Ispunili smo sve uvjete..."

Dio vlaka pao je na autocestu oko 7:30 sati ujutro po lokalnom vremenu.

Prije nesreće vlak se navodno kretao brzinom od 130 kilometara na sat. Zanimljivo, početkom mjeseca lokalne su vlasti upozorile da je brzi vlak opasno blizu automobila i pješaka. O nesreći je pokrenuta istraga.

Do iskakanja je došlo prvog dana početka korištenja novog željezničkog pravca između gradova Tacome i Olympie, što je bio dio projekta za skraćivanje vremena putovanja između tih mjesta, kako je u listopadu priopćio odjel za promet te američke države.

Novi pravac vodi uz autocestu i trebao je eliminirati točku zagušenja vlakova iz Tacome, navedeno je u priopćenju.

Podaci željezničke 'crne kutije' koji su pronađeni na mjestu nesreće pokazuju da je vlak vozio brzinom od 129 kilometara na sat u zoni od 48 kilometara na sat, kazala je Bella Dinh-Zarr iz Nacionalnog odbora za sigurnost prometa.

Kazala je kako je prerano reći zbog čega je vlak Amtrak prekoračio dozvoljenu brzinu.

Vlak je vozio na relaciji Seattle - Portland kada je 13 vagona iskočilo iz tračnica dok je prelazio nadvožnjak iznad autoceste. Nekoliko vagona završilo je s obje strane pruge, od čega jedan na vozilima koja su se kretala autocestom. Svi koji su poginuli bili su putnici u vlaku.