Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvlače informacije

SAD 'pritisnuo' Google i Sonic zbog WikiLeaksa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američko pravosuđe primoralo je Google i Sonic da vladi dostave informacije o kontaktima jednog volontera WikiLeaksa, piše The Wall Street Journal.

Sonic je morao predati informacije o dragovoljcu WikiLeaksa Jacobu Appelbaumu, koje je tražila američka vlada, piše WSJ. Vlada je tražila adrese svih osoba s kojima je Appelbaum kontaktirao zadnje dvije godine, ne i cjelokupan sadržaj poruka.

Sonic, koji je manji internetski poslužitelj, pokušao se zahtjevu suprotstaviti no izgubio je pravnu bitku, a Google nije želio komentirati slučaj za WSJ.

Američki predsjednik Barack Obama potpisao je u petak ukaz kojim jača zaštitu povjerljivih podataka američke vlade kako bi se spriječilo masovno objavljivanje diplomatskih bilježaka američke vlade što je učinio WikiLeaks 2010.

Slučaj Appelbaum pojačao je raspravu o američkom saveznom zakonu na temelju kojeg vlasti mogu bez sudskog naloga tajno dobaviti informacije s mobitela ili internetske prepiske svojih državljana. (Hina)

Pročitajte i ovo Prosvijedi diljem Europe PROSVJEDI U PRAGU, LONDONU, RIMU... Na ulicama tisuće ljudi: Dosta im je visokih cijena, energetske nesigurnosti, niskih plaća... Slika nije dostupna Preporuke za prioritete HZJZ objavio nove upute: Mijenjaju se pravila za one koji su koronavirus preboljeli ili su se protiv njega cijepili

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene