Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mažu mu oči

Ruski vojni bloger otkrio što vojni vrh namjerno skriva od Putina! "Znam gdje nestanu pričljivi generali"

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Afp
Dužnosnici u Rusiji skrivaju loše vijesti od Vladimira Putina u vezi s naporima njegovih snaga u Ukrajini.

Istaknuti vojni bloger Sergej Koljašnikov napisao je na kanalu društvenih medija Telegram da ruska birokracija i njeno Ministarstvo obrane namjerno skrivaju informacije od ruskog predsjednika.

Think tank Institut za proučavanje rata ( ISW ) rekao je da je njegov  post vjerojatno odgovor na pokušaje ruskih propagandista da prikriju vojne neuspjehe prošlog tjedna u kojima su bespilotne letjelice kamikaze pogodile niz ruskih tenkova T-72 i drugih borbenih vozila.

Pročitajte i ovo Prosvjed mještana Kaprija - 1 Oglasilo se i ministarstvo Otočani prosvjeduju i ne daju trajektu da pristane: "Ovaj je put opasan po život..."

Pročitajte i ovo Branko Bačić Bliska dopisivanja Branko Bačić objasnio što misli o Turudiću nakon svih poruka koje su puštene u javnost: "Ja nisam njegov odvjetnik, ali..."

U postu stoji da savjetodavna institucija civilnog društva Javna komora Ruske Federacije, osnovana 2004. kako bi predsjedniku pružila točne informacije čak i ako su bile negativne, nije to učinila jer su njezini članovi odlučili šutjeti. Putin je potom 2011. stvorio Sveruski narodni front kako bi se pozabavio istim problemom, ali su njegovi članovi također počeli skrivati ​​istinu.

Regionalni dužnosnici u Rusiji skrivali su neuspjehe od Putina i ljutili su se na glasove koji podrivaju te napore, stoji u objavi. Otkriveno je da rusko vojno zapovjedništvo također raspoređuje generale u Siriju ako su često komunicirali s Putinom i otkrivali mu pravu istinu, piše Newsweek.

Pročitajte i ovo Lijesovi Mnogi vjerni tradiciji U Hrvatskoj je osim života skupa i smrt: Sve veći troškovi pogreba prisiljavaju ljude za traženjem alternativnih rješenja

Bliska suradnja između regionalnih medija i vlasti spriječila je curenje negativnih informacija kao dio kulture u Rusiji gdje "žele zatvoriti pristup kritici i govoriti samo o dobrom", rekao je Koljašnikov, dodajuči da bi se vojne blogere mogli početi uhićivati ​​nakon predsjedničkih izbora u ožujku, na kojima bi Putin trebao pobijediti.

Putin je održao sastanak s provjerenim vojnim blogerima u Kremlju u lipnju 2023. kada je čuo njihovu zabrinutost zbog nedostatka dronova i neuspjeha u odbijanju ukrajinskih snaga u Hersonskoj oblasti.

Pročitajte i ovo Josipa Pleslić Afera nad aferama Josipa Pleslić traži zaštitu SOA-e, MUP-a, Ministarstva... Njezin odvjetnik za Dnevnik Nove TV kaže: "Ona prolazi torturu"

ISW je u nedjelju rekao da je to pokazalo da on vidi vrijednost milblogera "kao konstruktivne opozicije koja provjerava ruske vladine i vojne dužnosnike".

Međutim, Kremlj je ušutkao kritike o ratu. U siječnju je vojni bloger i bivši obavještajni časnik Igor Girkin osuđen na četiri godine zatvora pod optužbom za ekstremizam nakon žestokih kritika načina na koji se rat vodio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene