Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera nad aferama

Josipa Pleslić traži zaštitu SOA-e, MUP-a, Ministarstva... Njezin odvjetnik za Dnevnik Nove TV kaže: "Ona prolazi torturu"

Aktualno Galerija Josipa Pleslić Josipa Pleslić Foto: Dnevnik Nove TV Andrej Plenković - 1 Andrej Plenković - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Andrej Plenković - 2 Andrej Plenković - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Ivan Turudić Galerija 1/4 >>
Premijer uporno brani svoj izbor suca Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika. Dok nove poruke o povezanosti suca s osumnjičenom Josipom Pleslić i danas izlaze u javnost, Plenković ide dalje i sve naziva pravosudnim voajerizmom.

Andreju Plenkoviću sudac Ivan Turudić i dalje je dobar za funkciju prvog čovjeka DORH-a. Ne vidi da je ikome pogodovao, ne vidi da je lagao.

"Ne, ne bih rekao da je on lagao, on je možda bio reduciran u svom izričaju, a realno svatko bi bio u takvoj situaciji reduciran", rekao je premijer Andrej Plenković. 

Pojavile su se i nove poruke o odnosu Turudića i Josipe Pleslić, premijer i za to ima naziv.

"Ovo što mi vidimo je vrsta pravosudnog voajerizma s ciljem osobne diskreditacije kandidata", rekao je premijer. 

"To je pustio netko unutar sustava koji mu šalje poruku - mi tebe ne želimo na čelu DORH-a. Zašto to ne propitkujemo, zašto ne kažemo kako je moguće da se uski krug privilegiranih ljude počinje upetljavati u politiku za koju nije nadležan", poručio je Plenković. 

USKOK tvrdi - komunikacija je u sudskim spisima.

"Iz USKOK-a objašnjavaju da su cijela komunikacija i drugi podaci do kojih su došli pri pretrazi mobitela Josipe Pleslić pohranjeni u digitalnom obliku i to je dio spisa koji je formiran u povodu podizanja optužnice protiv Josipe Pleslić", rekla je reporterka Nove TV Josipa Krajinović. 

Nakon premijerove izjave Jutarnji list objavljuje prepisku Josipe Pleslić i Milijana Brkića. Navode da je to bilo u vrijeme istrage protiv Rimac,  prije 10 godina.

Rimac: Turudić kad je bio kod mene, kaže možeš biti mirna nema privođenja. Po mom je sve ok, ali… oči otvorene
Brkić: Ok, anđele

Da sve što je objavljeno Josipa Pleslić teško podnosi govori njezin odvjetnik. Ona pred kamere ne želi, ali potužila se MUP-u, SOA-i, Ministarstvu pravosuđa.

"Ona traži da se zaštiti njezin privatni život i njezina obitelj, ona prolazi torturu, prima klasificirane podatke u kaslić, anonimne poruke, prijetnje... Ona je žena i majka i zasigurno joj nije lako", rekao je Ivan Gržić, odvjetnik Josipe Pleslić.

"Ona unatrag četiri godine prolazi svojevrsnu torturu u medijima, nad njom se provodi suđenje prije suđenja. U medijima je već presuđena, možete misliti kakva je pozicija obrane i braniti nju u postupku kada je već stvorena neka medijska slika o njoj. Mi ćemo iskoristiti sve pravosudne alate da je zaštitimo. Za sada je to na razini obavještenja nadležnih institucija. Ako one ne odreagiraju na pravi način, zasigurno ćemo razmisliti od daljnjim koracima", rekao je Gržić.

Što se tiče spomenutih poruka, odvjetnik je naglasio:

"Obavještenje USKOK-a je djelomično točno, postoji CD medij, međutim s tog CD medija konkretno za ova dva pravosudna postupka nije izvršen ispis konkretno ovih poruka niti je taj ispis sadržajem konkretno ova dva spisa. Pored toga ove poruke decidirano nisu navedene u popisu dokaza niti su one obrazložene u istim optužnicama, dakle one se nigdje ne spominju, ali vjerojatno jesu dio nekog CD medija", naglasio je odvjetnik, dodavši da te poruke nisu relevante za taj postupak i nisu dio predmeta optuženja.

"Potpuno je neprihvatljivo da se od ovog pravosudnog postupka napravio svojevrsni reality show , radi se svojevrsna sapunica", rekao je odvjetnik. 

Turudić je sinoć u Dnevniku Nove TV na pitanje: "Dobro, je li to normalno da ona dolazi vama na sud?" rekao: "Pa Josipa Rimac, današnja Pleslić, bila je državna tajnica, ona je bila saborska zastupnica, meni je posao kao predsjednika suda bio da primam stranke, tako sam primio i Josipu Rimac".

Na daljnje pitanje - "Tražila je informacije o nekom predmetu... Jeste joj pomogli?" Turudić je odgovorio: "Nisam, nisam joj pomogao..."

Nakon Vrhovnog suda, sve provjerava i Visoki kazneni sud na kojem Turudić radi.

Predsjednik Visokog kaznenog suda Željko Horvatović odgovara za Dnevnik Nove TV da će poduzeti potrebne radnje kako bi provjerio moguću odgovornost suca Turudića odboru sadržajem transkripata iz kaznenog predmeta protiv Josipe Pleslić.

Udruga sudaca pere ruke - kažu, izbor šefa DORH-a pitanje je političkog postupka. U međuvremenu - muzej Mimara krase ovi grafiti.


 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene