Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Boris Nadeždin

Čini se da se Putin ozbiljno prepao svoga protukandidata: Kreću optužbe na njegov račun, hoće li se uspjeti obraniti?

Prikupljanje potpisa
Prikupljanje potpisa Foto: Afp
Nakon što se uspio ugurati na listu za predsjedničke izbore ptotukandidat Vladimira Putina Boris Nadeždin je optužen za lažno prikupljanje potpisa.

Rusko izborno povjerenstvo priopćilo je da je pronašlo "mrtve duše" među više od 100.000 potpisa potpore koje je predao Boris Nadeždin, jedini antiratni kandidat na predsjedničkim izborima sljedećeg mjeseca. To upućuje da bi mogao biti diskvalificiran s pažljivo vođenog glasačkog listića namijenjenog da donese pobjedu Vladimiru Putinu.

Nadeždin koji se istovremeno povezivao s insajderima iz Kremlja i opozicijom Putinu, vodio je kampanju u posljednjem trenutku kako bi došao na glasački listić za izbore, s tisućama Rusa koji su satima stajali na hladnoći kako bi mu dali svoj potpis podrške,

Pročitajte i ovo Molitelji na trgu i kontraprosvjed - 6 MUŽEVNI BUDITE FOTO Makljaža u Zagrebu: Potukli se molitelji i prosvjednici, incident u Splitu

Iako Nadeždin još nije diskvalificiran, brifing u središnjem izbornom povjerenstvu u petak pokazuje da bi mogao biti smijenjen uoči glasovanja. Pozvan je također u ponedjeljak na povjerenstvo radi provjere grešaka u njegovim potpisima, piše Guardian.

U komentarima koje je objavila državna novinska agencija Tass, Nikolaj Bulajev, zamjenik čelnika vladine agencije, rekao je da je kandidat potencijalno uključen u prijevaru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ciljevi u iraku i siriji VIDEO Pokrenut val osvete: SAD kaže da je informirao Irak prije napada, stigao je oštar odgovor

"Postoje pogreške koje izazivaju iznenađenje. Kada vidimo da deseci i deseci ljudi koji više nisu živi ostavljaju potpise, postavlja se pitanje čistoće etičkih normi, pa tako i kod skupljača potpisa", komentirao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene