Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvorila finski konzulat

Rusija protjerala devetero diplomata: Otkrila i razlog tog poteza

Moskva
Moskva Foto: Afp
Rusija je u četvrtak objavila da zatvara konzulat Finske u Sankt Peterburgu te protjeruje devet finskih diplomata, nakon što je ta nordijska zemlja protjerala jednak broj ruskih diplomata iz Helsinkija.

"Devet zaposlenika veleposlanstva Finske u Rusiji i konzulata u Sankt Peterburgu proglašeni su personama non grata", priopćilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova.

Ministarstvo je dodalo da će se dogovor koji je omogućavao rad finskog konzulata u Sankt Peterburgu poništiti 1. listopada.

Ove mjere javljene su finskom veleposlaniku Antti Helanteri koji je pozvan u ministarstvo vanjskih poslova u Moskvi.

Pročitajte i ovo Jevgenij Prigožin nakon racije Društvene mreže sprdaju se s Prigožinovim fotografijama: "Ovo je nešto najsmješnije što sam ikad vidio"

Uručen mu je oštar protest” zbog "konfrontacijske i antiruske politike" finskih vlasti koja, tvrdi ruska diplomacija, za cilj ima "uništiti desetljeća obostrano korisnih rusko-finskih odnosa".

Pročitajte i ovo Grad Split postavio table s pravilima ponašanja Pravila ponašanja Split postavio table zbog pomahnitalih turista: Pogledajte što su im poručili

Pročitajte i ovo Vjeko Luetić bizarna situacija Velika akcija policije i USKOK-a: Uhićen "doktor za mito i korupciju", privedeno više osoba

Finske vlasti su 6. lipnja objavile da protjeruju devet ruskih diplomata iz Helsinkija, optuživši ih da rade za ruske obavještajne službe.

Odnosi dviju susjednih država značajno su se pogoršali nakon ruske invazije na Ukrajinu. Finska je zbog te agresije napustila svoju dugogodišnju politiku vojne neutralnosti, pa je u travnju službeno postala članica NATO saveza.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene